Olomouc: Město podpoří Olympiádu dětí a mádeže, v Olomouci bude příští rok

29.02.2020 12:47

Olomouc podpoří Hry X. letní olympiády dětí a mládeže. Olomouckému kraji, který si převzal olympijskou štafetu a v roce 2021 uspořádá další ročník letní varianty her, přispěje na pořádání dvěma miliony korun. Podporu odsouhlasili radní na svém posledním jednání.

Olomouc: Město podpoří Olympiádu dětí a mádeže, v Olomouci bude příští rok
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Jde o prestižní akci, která do města a regionu naláká na pět tisíc lidí. Přípravy na pořádání jsou na kraji v plném proudu a město, které se stane centrem dění her, se do jejich podpory a aktivit spojených s pořádáním taktéž zapojí,“ informoval primátor Mirek Žbánek. 

Olympiáda dětí a mládeže je projekt Českého olympijského výboru, zaměřený především na žáky základních škol. Klade si za cíl přispět ke sportovnímu a kulturnímu vyžití mladých lidí, šířit ušlechtilé myšlenky olympismu a zdravé soutěživosti mezi mládeží. Program sportovních soutěží vychází ze soutěžních pravidel a řádů sportovních svazů a je realizován ve spolupráci se sportovními svazy. 

„V Olomouci se můžeme těšit na sportovní klání ve dvanácti sportech. Nebudou mezi nimi chybět atletika, basketbal, volejbal, florbal, fotbal, judo, karate, vodní slalom, orientační běh, synchronizované plavání, šerm ani taneční sport,“ vyjmenovává náměstkyně primátora pro sport Markéta Záleská. 

Celorepublikové mládežnické sportovní akce se zúčastní sportovní reprezentace všech 14 krajů České republiky. „Slavnostní zahájení her se uskuteční na Andrově stadionu. Prostory haly Univerzity Palackého v Olomouci se promění v Olympijský dům a chybět nebude ani Olympijská vesnice,“ prozrazuje primátor Žbánek.

Republikové hry Olympiády dětí a mládeže se konají v různých místech České republiky každý rok. Střídavě jsou pořádány v liché roky letní hry a v sudé roky zimní hry. Každý kraj má právo vyslat na republikové hry stejný počet účastníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…