Olomouc: Ochutnejte novou turistickou sezónu

24.03.2022 10:11 | Tisková zpráva

Jak asi vidí Olomouc turisté? V sobotu 26. března si to můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Připravili jsme pro vás totiž malou ochutnávku nadcházející turistické sezóny.

Olomouc: Ochutnejte novou turistickou sezónu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Velkým lákadlem bude příjezd kočáru kardinála Skrbenského a urozené společnosti dávné doby v čele s váženým cechmistrem kočárnickým, nebudou ale chybět ani prohlídky města se zajímavými tématy.

V sobotu 26. března můžete být turistou ve vlastním městě. Už od rána jsou pro vás připraveny prohlídky, které můžete po rezervaci absolvovat zcela zdarma. „Malá ochutnávka turistických specialit zahrnuje výstup na věž radnice a prohlídku nové expozice, prohlídku slavnostního sálu v Komeniu nebo komentovanou procházku Za branami města. To vše doplní vystoupení Hanáckého folklorního souboru a Ološlap,“ zve na sobotní program náměstkyně olomouckého primátora Markéta Záleská.

Připravili jsme také speciální prohlídku města pro fotografy s ukázkou míst pro nejlepší snímky. Můžete se ale zdarma vydat i do Sbírkových skleníků, Pevnosti poznání nebo vily Primavesi.

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Zajímavý bude jistě i program na Horním náměstí. Tam si od 13:15 do 14:15 nenechte ujít příjezd kočáru, který přiveze nejen ukázky historie, ale i dárky pro malé návštěvníky. „V programu spatříte postavy dávné historie, cechmistra, mistra kočího, lokaje a podkoní, muzikanta, kardinála a jízdní hlídku několika mužů prvního Hulánského regimentu pro ochranu všech cestujících. Kočár přiveze i drobné dárky pro děti,“ vyjmenoval Václav Obr z Muzea kočárů.

Pro bližší informace o prohlídkách prosím kontaktujte naše Informační centrum na číslech 585 513 385 a 585 513 392 nebo na e-mailu infocentrum@olomouc.eu. Na některé prohlídky je nutná rezervace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…