Olomouc: Radnice chce urychlit východní tangentu a další dopravní stavby

07.02.2019 16:59

Jen pár dní po zveřejnění programového prohlášení, v níž Rada města Olomouce říká, že „bude podporovat výstavbu východní tangenty při zachování komunikace Chválkovice – Samotišky,“ proběhlo první jednání s vedením Ředitelství silnic a dálnic. Nové vedení města tak dalo najevo, že má eminentní zájem na spolupráci a koordinovaném postupu při řešení důležitých investic do dopravní infrastruktury.

Olomouc: Radnice chce urychlit východní tangentu a další dopravní stavby
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Minulý týden jsme přijali programové prohlášení, v němž deklarujeme podporu stavbě východní tangenty. Jako velký problém vnímáme průtahy s vybudováním této důležité stavby. Proto jsme hned na tento týden svolali jednání se zástupci Ředitelství silnic a dálnic,“ uvedl primátor Mirek Žbánek. Na radnici se tedy sešli politici, úředníci magistrátu a ředitel Správy Olomouc Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka. „Chceme pomoct co nejrychleji vyřešit problémy, které brzdí zahájení stavby, na niž jsou již alokovány prostředky v rozpočtu ministerstva dopravy,“ dodal první náměstek primátora Martin Major. „Proto se snažíme celý proces maximálně urychlit.“

Na společném jednání zazněl i návrh na zřízení pracovní skupiny. „Tým, složený z úředníků magistrátu a krajského úřadu a z pracovníků Ředitelství silnic a dálnic by měl společně předcházet problémům při velkých investicích do dopravní infrastruktury, případně tyto problémy operativně řešit,“ vysvětlil záměr primátor Mirek Žbánek. Podotkl, že je alarmující, když o opět let později zahájené přípravy úseku Týneček -  Šternberk už téměř v postupu projekční přípravy dohání východní tangentu. Pracovní skupina by se měla zabývat i dalšími tématy, například důležitým tříkilometrovým úsekem dálnice D35 mezi Křelovem a nadjezdem u Břuchotína, který teprve zkompletuje západní obchvat Olomouce.

Primátor Žbánek dodal, že obdobný model společného řešení v pracovní skupině, tvořené úředníky a zástupci investora, už město zavedlo při jednání o protipovodňových opatřeních a v praxi se osvědčuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…