"Jsme nadšení z tak velké účasti z řad návštěvníků i lokálních výrobců a producentů" říká Kateřina Čadilová z Asociace regionálních značek. "V oblasti potravinářství se poptávka po regionálních produktech rok od roku zvyšuje. Lidé chtějí stále více vědět, co vlastně mají na talíři a lokální potraviny mají v tomto ohledu velkou konkurenční výhodu," dodává.
Garden food festival proběhl o slunečném víkendu 16.--17. května ve Smetanových sadech. Kromě výrobců a producentů, kteří patří do rodiny regionálních značek, se zde představily i další lokální podniky, které se věnují tradiční i moderní gastronomii. Tváří festivalu se stali přední čeští šéfkuchaři, mezi kterými nechyběl Zdeněk Pohlreich nebo Roman Paulus. V široké nabídce regionálních potravin nechyběly sýry, mošty, čokoládové pralinky, sirupy, pečivo nebo např. hned několik druhů piv z lokálních pivovarů.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV