Olomouc: Rozhodnutí o hokejové hale padne na podzim

07.06.2023 7:17 | Tisková zpráva

Nejpozději do konce října padne verdikt o preferované variantě podoby hokejové haly v Olomouci. Městští zastupitelé se do té doby chtějí lépe seznámit jak se srovnávací analýzou, kterou si nechalo město na posouzení variant zpracovat, tak i s nabídkou soukromého investora na výstavbu multifunkční haly Nová Velkomoravská.

Olomouc: Rozhodnutí o hokejové hale padne na podzim
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Kromě toho dali zastupitelé zelenou přípravě stavby malé haly, kde má vzniknout druhá ledová plocha. Projednávání srovnávací analýzy a rozhodnutí o další budoucnosti zimního stadionu tak zastupitelé prozatím odložili. O předložené variantě, spolupracovat na výstavbě multifunkční haly se soukromým investorem v lokalitě ulice Velkomoravská, nehlasovali. S nabídkou developera se chtějí podrobněji seznámit a získat tím prostor pro kvalifikované rozhodnutí.

„Stojíme před tím, zda jediná ledová plocha v Olomouci vůbec zůstane, protože technický stav v současném areálu zimního stadionu je na hranici životnosti. Zatím se nám daří udržet objekt v provozuschopném stavu, ale donekonečna tento stav prodlužovat nejde,“ uvedl v úvodu debaty primátor Miroslav Žbánek.

V diskusi na zastupitelstvu ovšem nakonec i sám investor projektu multifunkční haly Nová Velkomoravská vybídl k odkladu rozhodnutí. Získaný čas chce totiž věnovat zodpovězení veškerých dotazů a poskytnutí informací pro to, aby se měli možnost zastupitelé s nabídkou jeho společnosti Redstone podrobněji seznámit. Oproti původně navrženému termínu v březnu, resp. po prvním odkladu v červnu, souhlasil s odkladem projednávání nejpozději do konce října.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29696 lidí

V konečném usnesení se tak zastupitelé rozhodli vzít předložené materiály prozatím pouze na vědomí a radě města uložili předložit návrh postupu projektu multifunkční haly Nová Velkomoravská nejpozději do 31. října 2023. „I když čas hraje proti nám, jsem rád, že zde opakovaně jasně zaznělo, že je poptávka po tom, abychom tomu potřebný čas věnovali,“ uvedl na zastupitelstvu primátor Miloslav Žbánek.

Zastupitelé totiž už loni radě města zadali úkol zpracovat a posoudit varianty řešení. „„Kompletní přestavbu areálu v Hynaisově ulici, kdy investorem by bylo město, příspěvek soukromému investorovi na výstavbu multifunkční arény v připravované čtvrti Nová Velkomoravská, nebo model výstavby nové haly na zelené louce, pro kterou město ovšem nyní nemá zajištěný pozemek,“ připomněl náměstek primátora Tomáš Pejpek.

Na základě analýzy vypracované společností BeePartner radní koncem května zvedli ruce pro spoluúčast na projektu multifunkční haly Nová Velkomoravská, kterou analýza doporučila jako nejvýhodnější. Developer by podle návrhu halu za zhruba 1,8 miliardy korun postavil, město by mu pak přispívalo na provoz téměř 37 milionů ročně po dobu 30 let.

Kromě debaty o budoucí velké hokejové hale dali dnes zastupitelé zelenou přípravě stavby malé haly vedle stávajícího zimního stadionu. Právě tam má vzniknout druhá ledová plocha, kterou Olomouc dlouhodobě postrádá.

„Nová malá hala s ledovou plochou bude stát namístě současného objektu bývalé malé haly, který je dnes nefunkční a určený k demolici. Bude ji moci využívat nejen hokejová mládež, ale také veřejnost, školy i rekreační sportovci. S naším odborem investic se proto ihned pustíme do její přípravy,“ reagoval na přijaté rozhodnutí zastupitelstva investiční náměstek primátora Miloslav Tichý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…