Olomouc: Staví se nové přechody pro chodce

24.08.2012 9:08

Dneškem začala úplná uzavírka v Holické ulici, a to v úseku mezi okružními křižovatkami v blízkosti Baumaxu. Staví se zde nový přechod pro chodce, stejně tak jako tomu bude od pondělí 27. srpna v ulici Hněvotínské. Tady se ale bude pracovat za provozu, tedy jen s částečným omezením.

Olomouc: Staví se nové přechody pro chodce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

V Holické ulici tak za 2,85 milionu korun vznikne střední dělicí ostrůvek a nový přechod bude také osvětlený. Současně stavební firma přemístí stávající zastávku MHD U Teplárny asi o 50 metrů blíže do centra a zrekonstruuje nástupiště a zastávkové plochy v obou směrech. V celém úseku se také rozšíří vozovka. Stavba potrvá nejdéle do 1. listopadu 2012.

V pondělí 27. srpna začnou stavebníci s dalším budováním nového přechodu pro chodce, a to v ulici Hněvotínské. Zde bude stavba probíhat jen s dopravním omezením a ulice se tedy neuzavře. Nový přechod u Dobnerovy ulice bude také osvětlený a vozovka se v tomto místě zúží. Současně dojde k úpravě autobusových zastávek, které budou nově vybaveny přístřešky. Stavba tohoto přechodu stojí 1,7 milionu korun a hotová by měla být nejpozději do 1. října 2012.

Obě akce realizuje firma Wegenbouw, s.r.o. Dále bude následovat ještě stavba přechodu v Přerovské ulici za 7,98 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…