Olomouc: Tanečníci z barokního bálu a stovky rozkvetlých květin začínají oživovat Horní náměstí

22.07.2019 21:49

Další dva barokní večery se odehrají tento týden v centru Olomouce. Horní náměstí se na tuto společenskou událost připravuje už od pondělního rána – v prostranství před sloupem Nejsvětější Trojice vznikají květinové dekorace na motivy barokního bálu. Pro veřejnost budou kulisy zajímavé mimo jiné tím, že nabízejí možnost pořídit si originální fotografie.

Olomouc: Tanečníci z barokního bálu a stovky rozkvetlých květin začínají oživovat Horní náměstí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Kolem pěti set hrnkových květin zdobí figurální motivy, které připomínají siluety tančících ženských i mužských postav v barokních šatech. Některé z figurín poslouží i jako fotostěny k fotografování. „Snímek z Olomouce, který kombinuje krásy květin a barokního umění, může být určitě zajímavým suvenýrem,“ říká náměstkyně primátora Markéta Záleská, která zdůrazňuje význam květin. „Chtěli jsme, aby výrazným prvkem našich barokních oslav byly právě květiny, které k Olomouci jako městu květin patří. Ostatně i podle reakcí lidí na nedávno rozkvetlou Arionovu kašnu to byl dobrý krok.“ A mimochodem, veškeré květiny na tuto speciální výzdobu náměstí dodali výhradně olomoučtí pěstitelé.

Samotné barokní večery se odehrají v pátek a sobotu 26. a 27. července. Návštěvníky čekají nejrůznější představení, jako například méně známá tvář cirkusu, žongléři, šermířské vystoupení, koncert vítězky Superstar 2018 Terezy Maškové, audio-vizuální show se sloupem Nejsvětější Trojice v hlavní roli, ukázky a výuka barokních tanců nebo koncert Hanáckého kvarteta. Pro děti jsou připraveny dílničky či představení pantomimy s názvem Pierotova dobrodružství.

Přesný program najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…