Olomouc: Velká hasičská slavnost na Horním náměstí

22.09.2018 9:34

Dnešek je velkým dnem pro dobrovolné hasiče z Olomouce a okolí. Na Horním náměstí se totiž odehrává několik významných událostí, mimo jiné i obřad dekorování praporů jednotlivých sborů.

Olomouc: Velká hasičská slavnost na Horním náměstí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Slavnostní setkání sborů okresu Olomouce ale začalo už dříve, a to v osm hodin ráno mší svatou ve farním chrámu svatého Mořice. V 9:30 se odehrálo slavnostní zahájení akce na Horním náměstí před radnicí. O půl jedenácté přijde na řadu dekorování praporů jednotlivých sborů.

Připraveno je také ocenění zástupců města Olomouce za spolupráci s dobrovolnými hasiči. Velkou hasičskou parádu zakončí v centru města průvod, který začne v 11 hodin právě před radnicí a vydá se směrem ke stadionu TJ Lokomotiva Olomouc. Zde bude odpoledne pokračovat setkání hasičů soutěží o pohár ke 100. výročí vzniku Československé republiky.

„Budu rád, když se na slavnostní setkání Horní náměstí přijdou podívat i ostatní Olomoučané. Hasiči jsou pro bezpečí města nesmírně důležití a rozhodně si zaslouží naše uznání,“ zve veřejnost na sobotní dopolední akci náměstek primátora Martin Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…