Olomouc: Za předzahrádky nebudou muset restaurace a kavárny do léta platit

05.03.2021 7:34

Pro ulehčení složité situace, ve které se celá společnost vlivem koronavirové pandemie ocitla, toho samosprávy nemohou podniknout mnoho.

Olomouc: Za předzahrádky nebudou muset restaurace a kavárny do léta platit
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Město Olomouc se však rozhodlo využít alespoň těch možností, které má. Již na podzim schválilo vedení města odpuštění místního poplatku z pobytu pro ubytovací zařízení, a to až do konce příštího roku. Nyní čeká na schválení zastupitelstvem návrh rady na odpuštění poplatků za předzahrádky restauračních zařízení.

„Provozovny, které mají schválené umístění předzahrádky, za toto užívání veřejného prostranství nebudou muset do konce června platit. Na tomto jsme se shodli na jednání rady a věřím, že tato úprava veřejné vyhlášky projde i zastupitelstvem,“ vysvětluje náměstek primátora Otakar Bačák.

„Olomouc je známá množstvím restaurací a kaváren, které vždy návštěvníci města i místní hojně využívali. Bohužel je teď situace pro provozovatele velmi složitá, proto jim chceme alespoň v rámci našich možností pomoci tyto nesnáze překonat,“ doplňuje. 

Zastupitelstvo města Olomouce zasedne v pondělí 8. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…