Olomouc: Zastávky a vozovka na tř. Svornosti projdou v létě obnovou

18.03.2023 21:17 | Tisková zpráva

Autobusové zastávky na tř. Svornosti a zhruba tři sta metrů vozovky mezi ulicemi Foerstrova a Dvořákova se během letních prázdnin dočkají rekonstrukce. Stavební firma, která zvítězila ve výběrovém řízení, opravy provede za 11,7 milionu korun. To je o 1,8 milionu levněji, než kolik předpokládal projekt.

Olomouc: Zastávky a vozovka na tř. Svornosti projdou v létě obnovou
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na úseku tř. Svornosti v délce 314 metrů, který je ohraničen křižovatkami s ulicemi Foerstrova a Dvořákova, se obnoví asfaltový kryt vozovky a betonové obrubníky. Zatímco do křižovatky s Foerstrovou ulicí stavební práce nijak nezasáhnou, v místě křížení tř. Svornosti a Dvořákovy ulice bude křižovatka stavebně upravena jako zvýšená plocha s krytem z žulové kostky.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

„To přispěje k bezpečnějšímu provozu, stejně jako nové zapuštění autobusových zastávek v obou směrech do zálivů, díky kterému už nebudou stojící autobusy překážet řidičům v rozhledu. Součástí stavby pak bude i výměna stožárů a svítidel lamp veřejného osvětlení,“ popisuje plánované práce Marek Černý.

Firma M-SILNICE a.s. by měla s rekonstrukcí začít v červenci a dokončit ji během osmi týdnů.

„Právě kvůli blízkosti školy a školky je stavba naplánovaná na letní měsíce. Vzhledem k rozsahu prací a potřebě dodržet termín letních prázdnin budou práce probíhat za úplné uzavírky, samozřejmě mimo zásobování a vozidla integrovaného záchranného systému,“ doplňuje náměstkyně primátora města Olomouce Miroslava Ferancová.

Na velké opravy komunikací letos putuje téměř 90 milionů korun. Schválených patnáct oprav určitě ještě doplní další ze záložního seznamu. Zakázky se totiž zatím daří soutěžit s poměrně značnou finanční úsporou oproti předpokládaným cenám v projektech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …