Olomouc: Zastupitelé se loučili i děkovali prvnímu polistopadovému starostovi

03.10.2018 14:34

Důstojný závěr mělo čtyřleté funkční období současného Zastupitelstva města Olomouce. V pondělí se členové zastupitelstva sešli na posledním jednání ve Slavnostním sále kláštera Hradisko. Při té příležitosti poděkovali také Břetislavu Baranovi, prvnímu polistopadovému představiteli města Olomouce.

Olomouc: Zastupitelé se loučili i děkovali prvnímu polistopadovému starostovi
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Pane Barane, přeji vám v osobním životě hodně štěstí, zdraví a pohody a přeji vám také, abyste i nadále zůstal takovou ikonou a olomouckou osobností, která je navždy spojována s prvním hektickým obdobím po listopadu 1989,“ uvedl v poděkování současný primátor Antonín Staněk. Připomněl, že Břetislav Baran převzal vedení města v náročné době, kdy se hroutil minulý režim a představitelé nových politických sil teprve hledali model, jak spravovat veřejné věci. Břetislav Baran byl starostou města od prosince 1989, tedy v době, kdy končila činnost již nefunkčního zhruba dvousetčlenného pléna Městského národního výboru, a kdy se ve svobodných volbách rodilo první Zastupitelstvo města Olomouce.

„Těm, kteří se nyní chtějí znovu ucházet o hlasy voličů, přeji, aby vždy správně věděli, jak pečovat o blaho města. A všem vám přeji, aby se už neopakovalo v žádné podobě období nesvobody a útlaku, jaký jsme do roku 1989 zažívali,“ řekl poté z pódia Břetislav Baran, který letos oslavil už devadesáté narozeniny.

Primátor Antonín Staněk následně poděkoval všem pětačtyřiceti zastupitelkám a zastupitelům. „S některými z vás jsme k sobě během těch čtyř let našli blízkou cestu, s některými ne. Nicméně s velkou vděčností musím konstatovat, že se veškerá naše jednání odehrávala v korektní rovině a nikdy jsem z jednání zastupitelstva neodcházel uražen či znechucen. Za to bych vám chtěl opravdu poděkovat,“ uvedl mimo jiné Antonín Staněk. V závěrečném bilancování konstatoval, že se za poslední roky podařilo snížit zadlužení města, výrazně investovat do dříve podfinancovaných kapitol jako je například městská hromadná doprava a celkově zlepšit hospodářskou kondici města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…