Olomouc hostí konferenci o moderní veřejné správě

16.05.2019 17:58

Jak by měl vypadat úřadu 21. století a kvalitní veřejná správa? Nejen nad těmito tématy diskutují v Olomouci účastníci konference Moderní veřejná správa 2019. Akci pořádá Ministerstvo vnitra ČR, záštitu převzal primátor Olomouce Mirek Žbánek.

Olomouc hostí konferenci o moderní veřejné správě
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Zájemci o veřejnou správu zaplnili na dva dny prostory Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Vedle tematických okruhů je čekají inspirace dobré praxe, zajímaví hosté a úspěšné instituce i předávání cen za kvalitu ve veřejné správě.

„Jsme garantem územních samospráv a spolupracujeme se subjekty, které zastupují obce a města. Patří mezi ně Svaz měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv, Asociace krajů nebo Národní síť zdravých měst. Jsem přesvědčen, že tato forma spolupráce je mimořádně přínosná proto, abychom si předávali zpětnou vazbu a zkušenosti. Musíme si naslouchat a právě k tomu slouží konference tohoto typu,“ řekl v úvodu náměstek ministra vnitra pro řízení sekce legislativy, státní správy a územní samosprávy Petr Mlsna.

Během dvou dní účastníci v Olomouci prodiskutují aktuální informace o stavu veřejné správy, novinky v legislativě z dílny Ministerstva vnitra, aktuální výzvy pro města a obce, aktivity odboru eGovernmentu i strategický rozvoj veřejné správy.

„Jako zástupci samospráv se musíme v této složité problematice orientovat a znát další směr, kterým se má samospráva i veřejná správa v České republice rozvíjet,“ zdůraznil olomoucký primátor Mirek Žbánek. „Přeji vám, ať máte tým lidí, s nimiž se vám bude dařit naplňovat vaše strategie a vize,“ vzkázal účastníkům.

Součástí programu konference je také 14. Národní konference kvality ve veřejné správě, která představí novinky v oblasti řízení kvality ve veřejné správě a vyhlásí finalisty soutěže o Ceny Ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správě pro rok 2018. Slavnostní večer, na kterém budou ceny předány, proběhne v historických prostorách Arcibiskupského paláce.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…