Olomouc hostí návštěvu z partnerského Luzernu

07.06.2015 8:27 | Zprávy

Bohatý program spojený s kulturou a historií Olomouce zažívá delegace z partnerského města Luzern. Prezident švýcarského Luzernu Stefan Roth se spolu s primátorem Antonínem Staňkem zúčastní i historického průvodu ke cti patronky města Svaté Pavlíny, který se koná u příležitosti tradičních Svátků města.

Olomouc hostí návštěvu z partnerského Luzernu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Sedmičlenná delegace v čele s luzernským prezidentem Stefanem Rothem zavítala během pátečního dopoledne na olomouckou radnici. „Velmi významně vnímám výsledky vzájemné spolupráce, která patří vůbec k těm nejlepším. Děkuji, že jste přijali naše pozvání,“ uvítal návštěvu ve své pracovně primátor Antonín Staněk. „Máme možnost užít si v Olomouci krásný program, je to pro nás čest přijet v době konání největšího svátku města,“ reagoval prezident Luzernu Stefan Roth, kterého doprovázeli kolegové, jež v Luzernu působí v kulturních, sociálních i hospodářských institucích.

Tématy společné rozpravy se stala zejména oblast rozvoje města a problematika péče o seniory. „To jsou stěžejní témata, kterými se město Luzern zabývá. V oblasti dopravy je to zejména cyklistika, nemáme místo pro budování dalších komunikací pro automobilovou dopravu," uvedl prezident Stefan Roth. "Problematika ekologické dopravy je také naší prioritou," uvedl primátor Staněk. "Chceme pokračovat ve stavbě další části nedávno otevřené tramvajové trati na Nové Sady, která by přivedla tramvajovou dopravu dále do jednoho z nejlidnatějších sídlišť ve městě, a připravujeme projekty v oblasti udržitelné městské mobility,“ doplnil.

Zástupci partnerských měst si v rámci diskuse stanovili také oblasti pro další intenzivní spolupráci. Patří mezi ně organizace odborných výměnných stáží a zejména kooperace mezi univerzitami obou měst v projektu Swiss European Mobility Program. „Cením si toho, že rozvíjíme spolupráci tam, kde bude mít i nadále jasné efekty,“ uzavřel primátor Staněk a vyzval prezidenta Luzernu k zápisu do pamětní knihy města Olomouce. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město plánuje postavit tělocvičnu pro sportovce

16:09 Děčín: Město plánuje postavit tělocvičnu pro sportovce

Nová tělocvična pro různé sporty by měla v budoucnu vzniknout ve Vokolkově ulici u Základní školy Dr…