Olomouc i kraj už mají svá první letošní miminka

03.01.2021 14:52

První miminka narozená v olomoucké porodnici v letošním roce byli dnes přivítat primátor města a hejtman Olomouckého kraje.

Olomouc i kraj už mají svá první letošní miminka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Ačkoli první informace naznačovaly, že první miminko narozené v porodnici FNOL je zároveň první miminko města i kraje, primátor s hejtmanem nakonec předali dárky dvěma holčičkám. Jak se totiž ukázalo, Natálka narozená dvanáct minut po půlnoci není z Olomouce, ale z Hranic.

Je miminko narozené v olomoucké porodnici, jehož rodiče bydlí v Olomouci, občánkem města Olomouce? Není, jeho maminka má totiž trvalé bydliště v Hranicích. Malá Natálka, která se narodila dvanáct minut po silvestrovské půlnoci s mírami 3,830 kilogramu a 51 centimetrů, je tedy prvním miminkem Olomouckého kraje a prostřednictvím primáře novorozeneckého oddělení jí předal dárečky hejtman Josef Suchánek.

První Olomoučanka se narodila 1. ledna 2021 ve dvě hodiny odpoledne. Na svět přišla předčasně, v 31. týdnu těhotenství s váhou pouhých 740 gramů. Vzhledem k okolnostem si rodiče nepřejí zveřejnit jméno ani bližší informace, podle slov primáře novorozeneckého oddělení Lumíra Kantora je ale stav holčičky dobrý. Ačkoli je oproti věku drobnější, první okamžiky na světě zvládá dobře. „První olomoucké holčičce samozřejmě přeju hlavně zdraví a hodně sil, aby rychle dohnala, co je třeba. A mamince, aby, ač se ztíženým startem, jim dcerka krásně rostla a dělala rodičům jen radost,“ říká primátor města Mirek Žbánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…