Olomouc je královnou ženského juda

17.05.2017 13:43

O historický úspěch se o víkendu v Turnově postaral Judo klub Olomouc. Na severu Čech se v jeden den uskutečnilo mistrovství republiky družstev starších žaček, dorostenek, žen i přebor České republiky starších žáků. Olomoucké judistky dokázaly věc do té doby nevídanou, když zvítězily ve všech třech kategoriích. Potvrdily tak výsledky z turnajů jednotlivců, kde Judo klub Olomouc dlouhodobě patří k nejúspěšnějším klubům.

Olomouc je královnou ženského juda
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nejvýznamnější titul pro klub z Hané znamenal triumf družstva žen. Olomoucké závodnice v rozhodujícím utkání s Vršovicemi, nejúspěšnějším klubem této soutěže posledních let, ukázaly obrovskou bojovnost, kdy Eva Koubková v napínavém duelu porazila medailistku z juniorského mistrovství Evropy Terezu Patočkovou a vybojovala tak historicky první titul pro klub z Moravy v soutěži. „Chci holkám moc pogratulovat, ukázaly srdce. O zlato z mistrovství republiky se snažíme už deset let a teď se to konečně podařilo,“ řekl trenér týmu Jiří Štěpán. Ten měl na konci dne hned tři důvody k úsměvu. I družstvo dorostenek totiž dokázalo v turnaji zvítězit, když si ve finále bez problémů poradilo s týmem 1. JC Baník Ostrava.

Někomu by se mohl Judo klub Olomouc po dvou titulech zdát nasycený, avšak ani nejmladší tým starších žaček nechtěl zůstat pozadu. Žačky vstupovaly do turnaje se dvou bodovou ztrátou z důvodu neobsazených váhových kategorií. Kritické chvíle nastaly, když byla jedna závodnice za nedovolený chvat vyloučena do konce turnaje. Přesto se děvčata dokázala vzepřít osudu, a i přes absenci tří z osmi vah porazit v semifinále domácí Turnov. Celé utkání se muselo nejdřív za nerozhodného stavu opakovat. V druhém duelu dokázaly olomoucké judistky přidat jeden bod navíc a katapultovat se tak do finále. Zde se potkaly s týmem Mělníka, s nímž v základní skupině remizovaly. Za Mělník se prala ta nejlepší děvčata z celých středních Čech i Prahy. I tentokrát dopadlo utkání nerozhodně a stejně tak i opakovaný duel. Byla tedy vylosována jedna hmotnostní kategorie, která svým duelem rozhodne. Los padl na Lucii Pustějovskou, vybojovala už kýžený bod v semifinále proti Turnovu. V napínavém zápase dokázala zvítězit a emotivní závěr se nesl v duchu zlatých oslav olomouckých judistek.

„Starší žákyně si dnes opravdu sáhly na dno. Některé závodnice šly díky startu za dorostenky i deset zápasů, což je dvojnásobek až trojnásobek oproti běžnému turnaji. Byl to fyzicky i psychicky velmi náročný den, holky ho ale zvládly na jedničku. Ukázaly, že jednou mohou uspět i na mezinárodní scéně, to vše ale bude záviset na jejich práci a na práci nás trenérů,“ dodal trenér Jiří Štěpán. Vyhrát všechny tři tituly v ženských kategoriích se dosud žádnému klubu v dějinách samostatné ČR nepodařilo.

Ženy JK Olomouc – 1. místo (Titul mistryně ČR)
Dorostenky JK Olomouc – 1. místo (Titul mistryně ČR)
Starší žačky JK Olomouc – 1. místo (Titul přebornice ČR)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…