Olomouc má nové modernější informační centrum

04.01.2018 15:16

Informační centrum Olomouc se opět vrátilo do podloubí radnice. V nové podobě ho dnes po třech měsících oprav otevřel primátor Antonín Staněk společně s dalšími členy rady města.

Olomouc má nové modernější informační centrum
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Informační centrum změnilo svou dispozici a zvětšilo se na úkor jedné z kanceláří. „Jsem přesvědčen, že vzhledem k jeho významu pro turisty i obyvatele města to byla správná volba,“ uvedl při otevření primátor Staněk.

V infocentru zůstaly zachovány všechny služby včetně informačního kiosku Europe Direct. Ten se nyní vyjímá svým netradičním kulatým vzhledem. Zůstal zde i oblíbený automat na tvarůžky, který nově doplnil další chladící box na regionální produkty. V nabídce budou navíc místní sýry i pivo.
„Rekonstrukce v podloubí stála zhruba dva miliony korun. Kromě změny stavební dispozice je v infocentru nová elektroinstalace a vzduchotechnika, ale i nový výkladec a modernizované interiérové vybavení. Oprava infocentra je jednou z etap kompletních stavebních úprav radnice, které ji mají ještě více otevřít veřejnosti,“ popsal investiční náměstek primátora Filip Žáček investici, jejíž část pokryje dotace z projektu Obnova kulturní památky olomoucké radnice Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Příspěvek Evropské unie činil 700 tisíc korun.

Ročně do Informačního centra Olomouc zavítá téměř dvě stě tisíc lidí. „Turisté mají nejčastěji zájem o mapy, pohlednice a suvenýry. Zajímají se ale také o to, jak by mohli v Olomouci strávit volný čas,“ konstatovala vedoucí infocentra Jitka Lučanová.
Jak připomněl náměstek primátora Pavel Urbášek, infocentrum slouží i Olomoučanům. „Především pro prodej vstupenek, ale také zde poskytují informace o magistrátu,“ doplnil náměstek. Podle něj je Informační centrum úspěšné i hospodářsky, prodej suvenýrů a vstupenek přináší ročně do městské pokladny 750 tisíc korun.

Od pondělka bude infocentrum již otevřeno klasicky v době od 9 do 18 hodin. A od března, kdy startuje turistický ruch, se otevírací doba prodlouží až do 19 hodin.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…