Olomouc poprvé použila celoplastové lavičky

03.12.2017 7:35

První plastové lavičky typu Sára od českého výrobce z Lázní Bohdaneč nainstalovali pracovníci Technických služeb města Olomouce (TSMO) v městské části Lošov.

Olomouc poprvé použila celoplastové lavičky
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Bezúdržbové lavičky chce město v budoucnu využít v okrajových částech nebo na dětských hřištích, tedy tam, kde to není v památkové rezervaci nebo okolní mobiliář nezahrnuje klasické dřevěné lavičky.

„Vycházeli jsme z potřeb komisí městských částí, které vznášejí požadavky na doplnění mobiliáře a samy určují místo pro jejich instalaci,“ vysvětli princip rozmístění primátor Antonín Staněk. Podle něj mohlo město poprvé využít plastové lavičky díky iniciativnímu přístupu TSMO již letos.

„Pořízením plastových laviček se symbolicky uzavírá kruh systému tříděného odpadu. Právě do bohdanečské firmy dodáváme plast, který se ve městě vytřídí. Jedná se o skutečně smysluplnou recyklaci,“ uvedl ředitel TSMO Miroslav Petřík. Loni obyvatelé Olomouce vytřídili 1250 tun plastů.

Kromě prostoru v okolí lošovské hvězdárny se nové plastové lavičky objeví na dětských hřištích v ulicích Hermannova a Dlouhá a také podél břehu Moravy nedaleko kojeneckého ústavu. Jejich výhodou je nízká pořizovací cena, stejně jako to, že nejsou náročné na údržbu a není nutné je natírat. Lavička s opěradlem o hmotnosti 60 kilogramů má délku 1,5 metru. Výrobek má certifikát zdravotní nezávadnosti a materiál je odolný proti hmyzu i houbám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…