Olomouc připravuje strategický dokument - novou Parkovací politiku

16.09.2020 16:59

Série veřejných projednání k návrhové části pořizované Parkovací politiky města Olomouce startuje v úterý 15. září. Další pak budou následovat 17., 22. a 23. září 2020 vždy od 18:00 v sále Zastupitelstva města Olomouce, Hynaisova 10.

Olomouc připravuje strategický dokument - novou Parkovací politiku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Zajímá vás parkování ve městě a chcete k němu vyjádřit svůj názor? Pak využijte příležitosti a zapojte se do průzkumu veřejného mínění k nové Parkovací politice města Olomouce V rámci dlouhodobé strategie pro budoucí rozvoj parkování v Olomouci je možné zúčastnit se řady veřejných projednání nebo se vyjádřit prostřednictvím online dotazníku. 

„Cílem této politiky je vytvoření moderního strategického dokumentu, který bude řešit parkování ve městě komplexně ve vazbě na potřeby Olomoučanů, návštěvníků města, studentů, podnikatelů i firem s cílem zlepšit kvalitu života ve městě,“ vysvětluje Martin Luňáček z útvaru hlavního architekta magistrátu. Mezi nejzásadnější projednávaná témata tak bude patřit budování nových parkovacích kapacit, rozšíření placených zón a rozšíření zón s rezidenčním a abonentským parkováním.

Vyjádřit názor je možné přímou účastí na veřejných projednáních nebo v průzkumu veřejného mínění prostřednictvím oline dotazníku. Přístupný je do 30. září 2020 ZDE.

„Sdělte nám, co si myslíte o parkování v Olomouci a jak byste problematiku řešili vy. Váš názor je pro nás důležitým podkladem,“ apeluje Martin Luňáček na účast veřejnosti při pořizování strategického dokumentu města. Do diskuze nad podobou návrhové části jsou nyní zapojeny také všechny komise městských částí.. „Na základě těchto podkladů se budou následně dělat konkrétní opatření, která zvýší kvalitu statické dopravy a podobu parkování ve městě,“ objasňuje Luňáček.

Finální podoba nové parkovací politiky Olomouce bude známa na přelomu roku. Spojena  bude s dalším celoměstským veřejným projednáním i kampaněmi k zavádění jednotlivých opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…