Olomouc v mobilu: Máme na to aplikaci

03.02.2023 13:55 | Tisková zpráva

Uživatelsky příjemnější, s novým vyhledáváním a dalšími možnostmi včetně objednávání na přepážky magistrátu. Taková je teď aplikace Moje Olomouc, která má za sebou redesign a další vylepšení. Funkce, na něž byli uživatelé zvyklí z dřívějška, zůstaly, design je nový.

Olomouc v mobilu: Máme na to aplikaci
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Oficiální aplikaci statutárního města Olomouce je možné stahovat zdarma na všechna mobilní zařízení s operačními systémy Android a iOS.

„Díky evropským dotacím jsme mohli pokročit s vylepšováním městské mobilní aplikace, která je teď zase o kus modernějším pomocníkem nejen pro Olomoučany, ale i pro turisty, studenty a lidi, kteří k nám dojíždějí za prací. Uživatelé díky ní najdou vše důležité na jednom místě a pohodlně s její pomocí vyřídí většinu záležitostí spojených s komunikací s úřadem nebo pobytem ve městě,“ uvedl primátor Miroslav Žbánek.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30582 lidí

Aktualizace z konce ledna přinesla hned několik novinek v čele se třemi přednastavenými moduly, které dosud v aplikaci chyběly. Díky tomu je nově možné objednávat se na přepážky, odpovídat v anketách nebo vyhledávat v praktickém seznamu životních situací, s jejichž řešením může lidem pomoci olomoucký magistrát. „Vývoj aplikace je dlouhodobý proces. Chceme ji nadále zdokonalovat a zvyšovat její funkčnost. Poslední aktualizací jsme si připravili půdu i pro další změny, které přijdou v budoucnu,“ vysvětlil náměstek primátora pro IT Tomáš Pejpek.

Uživatelé si po prvním spuštění aplikace mohou vybrat, jestli mají zájem o funkce určené pro obyvatele města, turisty, nebo studenty. Každé z těchto nastavení je jiné a lze mezi nimi přepínat. Navíc je možné měnit řazení ikon na úvodní stránce. „Jednotlivé položky lze různě přehazovat, přidávat, nebo naopak skrývat. Každému totiž vyhovuje něco jiného,“ dodal městský webmaster Pavel Snášel.

Aplikace Moje Olomouc funguje od roku 2018 a postupně zahrnuje více modulů. Prostřednictvím ní je tak možné koupit si jízdenku, zaplatit parkování, komunikovat s úřadem nebo nahlásit závadu. Nechybí v ní ani kalendář akcí, interaktivní mapa nebo nastavitelné push notifikace.

O aplikaci
Moderní a intuitivní prostředí
24 užitečných modulů a funkcí
Možnost upravit si hlavní stránku podle svých potřeb
Push notifikace s možností individuálního nastavení
Výběr ze tří uživatelských rolí s přednastavenými moduly
Aktuality z magistrátu a městských organizací, kalendář akcí v Olomouci

Více a přehledně na webu ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…