Olomouc znovu městem květin, kde budou mít nejkrásnější výzdobu?

07.05.2021 21:16

Nejen záhony v ulicích a rozkvetlé parky mohou být ozdobou Olomouce. Jako město květin by Olomouc měly krášlit i nazdobená okna, balkony a průčelí domů. Do květinové výzdoby se teď mohou nově zapojit Olomoučané. V jejich tvoření je radnice hodlá inspirovat novou Soutěží o nejkrásnější květinovou výzdobu. Slibuje nejen krásnější město, ale i atraktivní ceny pro vítěze.

Olomouc znovu městem květin, kde budou mít nejkrásnější výzdobu?
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Už několik sezón se město snaží o to, aby veřejnému prostoru v sezóně dominovala květinová výzdoba. Chceme teď motivovat lidi k tomu, aby se i oni sami snažili podtrhnout krásu města. Proto jsme připravili soutěž, která nabízí i velmi zajímavé ceny,“ vysvětluje primátor Mirek Žbánek.

Do soutěže se může přihlásit každý občan starší osmnácti let, který je majitelem či uživatelem domu, bytu nebo provozovny v Olomouci. „Soutěžící vyzdobí fasádu, případně průčelí domu, okenní parapety nebo balkony živými okrasnými rostlinami,“ popisuje základní pravidla náměstkyně primátora Markéta Záleská a dodává, že hodnotit se budou také upravená prostranství před vchodem do domu a vnitrobloky. Ceny budou vyhlášeny ve čtyřech kategoriích. 

V hodnotící komisi usednou zástupci města spolu s odborníky. Oceněné čekají nejen velmi lákavé ceny, jako například dárkové poukazy na nákup v hobby marketu (vítěz získá poukaz v hodnotě 3 tisíce korun), ale i slavnostní vyhlášení v rámci podzimní etapy výstavy Flora Olomouc. „Porota bude hodnotit zejména celkový vzhled a nápaditost, kombinace barev, použitý sortiment rostlin a estetický dojem výzdoby,“ upřesňuje Markéta Záleská

Termín pro podání přihlášek je od 10. května 2021 do 15. září 2021 elektronicky na mailové adrese blanka.markova@olomouc.eu (do předmětu zprávy uveďte „Květinová výzdoba v Olomouci 2021“) nebo prostřednictvím webového formuláře na webu https://mestokvetin.olomouc.eu. Přihlášku je možné také zaslat poštou na adresu Statutární město Olomouc, Horní náměstí č. p. 583, 779 11 Olomouc. Obálku označte „Květinová výzdoba v Olomouci 2021“. K podání přihlášek použijte přiložený formulář. K přihláškám přiložte autorské fotografie výzdoby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.