Olomoucké listy mají od března novou tvář

07.03.2016 9:17 | Zprávy

S novým názvem i rubrikami, které zajímavou formou informují o aktuálním dění ve městě, vyjde v březnu pravidelný měsíčník Olomoučanů, jehož vydavatelem je statutární město Olomouc. Olomoucké listy, které nahrazují stávající Radniční listy, dostane do schránek 54 tisíc domácností i důležité veřejné instituce ve městě. Měsíčník s novým názvem má ambici stejnou, zůstat aktuálním zdrojem informací Olomoučanů.

Olomoucké listy mají od března novou tvář
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Obsahová i formální kvalita doposud vydávaných Radničních listů byla nejen dle mého názoru, ale i ostatních členů Rady města Olomouce na velmi dobré úrovni. Dosavadní Radniční listy obstály i při celostátním srovnání periodického tisku územně samosprávných celků, jež prováděli nezávislí odborní posuzovatelé,“ zdůraznil primátor. „Záměr, který nás vedl k vypsání nového výběrového řízení, byl zejména předpoklad, že v novém výrazně konkurenčním prostředí na trhu se při zachování dosavadní kvality, podaří snížit náklady na vydávání měsíčníku,“ vysvětlil primátor Antonín Staněk.

K naplnění záměru vedení města zvolilo transparentní postup, anonymní otevřenou soutěž o návrh dle zákona o veřejných zakázkách. Do soutěže se přihlásili čtyři zájemci, z nichž vítěze vybrala nezávislá porota odborníků. „Požadovaným kritériem bylo, že obsahová i formální kvalita nového periodika nesmí být horší než ta u dosavadního a samozřejmě to byla i cena,“ popsal průběh otevřené soutěže primátor Antonín Staněk. Rada města Olomouce se ztotožnila se stanoviskem odborné poroty a v prosinci loňského roku schválila vítěze, kterým je firma Profi-tisk group s.r.o.. Vítězný návrh za celkovou cenu 6.557.760 korun po dobu trvání zakázky, což je březen 2016 až prosinec 2019, představuje pro statutární město Olomouc roční úsporu ve výši 2.739.996 korun, resp. 10.959.984 Kč za dobu trvání zakázky.

Ambicí nových Olomouckých listů je být informačním měsíčníkem Olomoučanů, který přináší aktuální informace o připravovaných investičních akcích města, kulturním, společenském, komunitním životě a sportovním dění ve městě. „Interaktivní mediální strukturu Olomouckým listům zajistí řada zajímavých rubrik, prezentace poradenských služeb a propojení měsíčníku s odkazy na webové stránky města a městských organizací. Naší snahou je, aby se nové listy staly přirozeným prostředníkem mezi veřejností a vedením města,“ uvedl jednatel společnosti Profi-tisk group Tomáš Vebr. Čtenáři se tak dočkají například nových rubrik s názvy „Objektivem čtenáře“, „Věděli jste, že…“, „Události v číslech“ a „Rady Olomoučanům“. Nově budou Olomoucké listy představovat život v jednotlivých městských částech prostřednictvím činnosti jejich komisí.

Nové Olomoucké listy najdou Olomoučané ve svých poštovních schránkách od 14. března.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…