Olomoucký 1/2 maraton letos slaví desáté narozeniny

09.01.2019 14:30

Sport a Olomouc patří k sobě. Mattoni 1/2Maraton Olomouc se během let stal největším regionálním půlmaratonem v České republice a jednou z nejvýznamnějších společenských událostí celého kraje. Letos slaví deset let. Běžci se mohou těšit na nezapomenutelnou atmosféru, ale také na speciální dárek na počest narozenin a rozšířenou promo kampaň včetně množství soutěží a výzev.

Olomoucký 1/2 maraton letos slaví desáté narozeniny
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Vzdálenost 21,0975 km v olomouckých barokních kulisách si každoročně nenechají ujít tisícovky vytrvalců. „Rychlá trať, na kterou jsou běžci v Olomouci zvyklí, zůstane zachována a zároveň letos dojde k navýšení počtu startovních čísel. Půlmaraton a dm rodinný běh poběží dohromady více než deset tisíc závodníků,“ uvedl manažer závodu Tomáš Coufal.

Desátý ročník Mattoni 1/2Maratonu Olomouc se rozeběhne v sobotu 15. června a v přímém přenosu ho bude vysílat Česká televize. Než se do ulic pustí půlmaratonci, dostanou šanci nesoutěžní běžci – dm rodinný běh určený nejen dětem a jejich rodičům nabízí nenáročnou tříkilometrovou trať. Zájemci o startovní číslo se již mohou registrovat na webu www.runczech.com. Běžci by však neměli s registrací otálet příliš dlouho, zhruba polovina z celkové kapacity závodu už je v současnosti vyprodána.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc je držitelem prestižní zlaté známky Mezinárodní asociace atletických federací IAAF, kterou se může pyšnit jen necelá dvacítka světových měst.

Největší běžecký závod pro studenty středních škol

Součástí programu bude také největší moravský veletrh sportovních potřeb a zdravého životního stylu – Moravia Sport Expo, který se uskuteční na olomouckém výstavišti Flora. Ve spojení s běžeckým závodem si tak do Olomouce najde během závodního víkendu cestu až třicet tisíc sportovních nadšenců. Olomouc se proto může právem nazývat hlavním moravským městem sportu.

Organizátoři z týmu RunCzech v Olomouci kromě samotného půlmaratonu pořádají ještě jeden závod, kterým je semifinálové kolo Juniorského maratonu. Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celého Česka se v Olomouci poběží ve čtvrtek 25. dubna. Neziskový projekt organizátorů RunCzech běžecké ligy má za cíl rozběhat české středoškoláky. Do Juniorského maratonu se může zapojit každá střední škola. „Stačí dát dohromady desetičlenný tým, ve kterém musí být tři dívky. Každý člen týmu pak běží štafetový úsek o délce 4,2 kilometry, dohromady studenti zdolají trať celého maratonu,“ představil Juniorský maraton Igor Murko z týmu RunCzech. Bezplatně přihlásit svůj tým lze na stránkách www.runczech.com/jmc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…