Opava: Cyklus „Opava v minulosti a dnes“ nabízí návštěvu dalších zajímavých míst

12.05.2019 13:49

Další akce z cyklu přednášek a komentovaných prohlídek nejen pro seniory s názvem „Opava v minulosti i dnes“ se v květnu přesunou z Obecního domu do exteriéru.

Opava: Cyklus „Opava v minulosti a dnes“ nabízí návštěvu dalších zajímavých míst
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Už 15. května se mohou zájemci v 10:00 hodin vydat s Ivanou Malouškovou z Opavské kulturní organizace za historií hřbitovů v Kateřinkách, kde se nachází mimo jiné hrobky podnikatele Angela Migliariany, kněze a významného politika Antonína Grudy nebo prvního starosty obce Jana Filípka. Akce proběhne za každého počasí.

„Komentované prohlídky, které mají u veřejnosti velký ohlas a mezi jejich fundované průvodce patří odborníci ze Zemského archivu v Opavě, spolku Krnovská synagoga nebo Opavské kulturní organizace, nabízíme i v čase přístupném především pro seniory, i když jsou určeny všem, které zajímá historie Opavy, a chtějí se dozvědět více o zajímavých místech, která mají pohnutou minulost a jsou spjata s osobnostmi nejen místního významu,“ říká vedoucí expozice Simona Juchelková.

Na červen (12. 6. v 10:00) je naplánována v tomto cyklu komentovaná prohlídka Dominikánského kláštera a kostela sv. Václava s historičkou Hanou Fabiánovou, léto pak bude patřit tématu secese.
Na jednotlivé akce doporučujeme předchozí rezervaci na recepci Obecního domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…