Opava: Darujte retro křesla do kina Mír

29.12.2017 16:04

V souvislosti s připravovanou rekonstrukcí kina Mír, která je naplánována na jaro a léto roku 2018, se na veřejnost obracíme s žádostí o doplnění mobiliáře do vnitřních prostor kina starým sedacím nábytkem.

Opava: Darujte retro křesla do kina Mír
Foto: Opava
Popisek: Opava

V souvislosti s připravovanou rekonstrukcí kina Mír, která je naplánována na jaro a léto roku 2018, se na veřejnost obracíme s žádostí o doplnění mobiliáře do vnitřních prostor kina starým sedacím nábytkem.

Kino Mír v podobě, v jaké je dnes, bylo vystavěno v 60. letech minulého století. I po rekonstrukci s použitím moderních materiálů bychom si však rádi dobu vzniku kina připomínali. K tomu budou sloužit různé retro – prvky, mezi nimiž jsou plánována i křesla umístěná ve foyer kina,“ zdůvodnila žádost vedoucí kanceláře primátora Jana Foltysová a doplnila: „Protože tato křesla se již nevyrábí, obracíme se na občany města s žádostí o darování křesel, pokud se v jejich majetku nachází. Chtěli bychom je nechat opravit a interiér kina o ně doplnit.

Pokud křeslo stejného typu doma najdete a rozhodnete se jej městu darovat, prosíme o zaslání fotografie na e-mail jana.foltysova@opava-city.cz. „Křeslo bude zhodnoceno architektkou, která návrh interiéru připravuje,“ poznamenala Foltysová s tím, že pokud bude křeslo odpovídat požadavkům interiéru, bude s dárcem dojednán převoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…