Opava: Evropský šampion Jakub Holuša přivezl své zlato do rodného města

16.03.2015 15:48

Čerstvý halový mistr Evropy v atletice Jakub Holuša přijel do rodné Opavy. V neděli večer mu vedení města v čele s primátorem poděkovalo za jeho fantastický výkon i za skvělou reklamu pro naše město. Část Jakubovy sbírky medailí včetně evropského zlata pak bude od středy vystavena v Obecním domě i pro veřejnost.

Opava: Evropský šampion Jakub Holuša přivezl své zlato do rodného města
Foto: Youtube.com
Popisek: Jakub Holuša, halový mistr Evropy v atletice

Asi se nenajde nikdo, kdo by v uplynulých dnech neviděl záběry čerstvého evropského šampiona zabaleného do české vlajky s velkým nápisem Opava. „Věděl jsem, že jsou v hale Opaváci. V cíli mi několik lidí nabízelo vlajku, ale já si běžel pro tu opavskou. Opava pro mě hodně znamená, vždyť právě v ní jsem začínal,“ svěřil se Jakub na nedělním setkání s vedením města. „Jsem moc rád, že to vyšlo právě na tomto mistrovství, které se konalo doma. Fanoušci byli výborní a napumpovali mi sílu do závěrečného sprintu,“ řekl sportovec

„Málokdo se postaral o tak skvělou reklamu pro město, jako právě Jakub Holuša. Jsem pyšný, že pochází právě z Opavy a přeji mu, aby se jeho sbírka cenných kovů ještě rozrostla a my mohli s ním brzy slavit další úspěch,“ řekl primátor Martin Víteček. Spolu s náměstkem Daliborem Halátkem a radními pozvali úspěšného Opaváka na setkání v Obecním domě. A právě tam nejlepší evropský mílař slíbil, že slavnou vlajku nechá v Opavě.

Medaile jsou vystaveny do konce března

Prohlédnout si nejen evropské zlato, ale i tři další cenné kovy, můžete i vy. „Jakub souhlasil s tím, abychom medaile vystavili pro veřejnost. Zpřístupněny budou od středy do konce března v Obecním domě,“ uvedl náměstek primátora Dalibor Halátek. Čerstvého evropského šampiona teď čeká velmi nabitý program, přesto si v něm najde čas i na Opaváky. „Jsem moc rád, že nám Kuba slíbil, že v září bude startovat na Opavské míli, takže si budete moci zaběhat s evropským šampionem,“ dodal Dalibor Halátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…