Opava: Hlásku navštívili Tři králové

07.01.2018 10:38

Na opavskou Hlásku dorazila v pátek velmi vzácná návštěva. Náměstek primátora Martin Víteček přivítal v pracovně primátora Tři krále Kašpara, Melichara a Baltazara, kteří přišli spolu s děkanem Janem Czudkem v rámci tradiční Tříkrálové sbírky popřát městu do nového roku. Úředníci i politici pak přispěli koledníkům do kasičky.

Opava: Hlásku navštívili Tři králové
Foto: Opava
Popisek: Opava

Letošní Tříkráloví sbírka v Opavě probíhá od 1. do 14. ledna. V pátek 5. ledna odpoledne pak prošel Opavou tříkrálový průvod s živým velbloudem. Před Slezským divadlem pak byl připraven program uspořádaný ve spolupráci se Slezským divadlem.V loňském roce se opavské Charitě podařilo vybrat 1 901 016 korun. za to se nakoupil zdravotní materiál pro klienty ošetřovatelské, pečovatelské a hospicové péče, auto pro pečovatelskou službu, vysokozdvižný vozík pro Chráněné technické dílny, zaměstnávající osoby znevýhodněné na trhu práce a zahájily se přípravné práce pro stavební úpravy sociálně terapeutické dílny Radost, v níž nalézají útočiště mentálně postižení.

Další informace najdete na webu Charity Opava. Fotografie z této návštěvy najdete na facebooku města /mestoopava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…