Opava: Kostel sv. Václava rozechvěje hvězdný benefiční koncert

27.01.2020 14:05

Opavská kulturní organizace (OKO) připravuje spolu s opavským rodákem a hudebníkem Petrem Tomečkem velkolepý benefiční koncert s názvem Nech mě plakat.

Opava: Kostel sv. Václava rozechvěje hvězdný benefiční koncert
Foto: Opava
Popisek: Opava

Konat se bude 20. února 2020 od 19:00 hodin v kostele sv. Václava na Pekařské ulici. Výtěžek akce poputuje anesteziologicko-resuscitačnímu oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

„V kostele sv. Václava zazní romantické melodie přednesené Petrem Tomečkem na Panovu flétnu a hlasy řady skvělých zpěváků a hudebníků, jako Báry Basikové, Daniela Hůlky, Evy Burešové, Ivany Košínové, Honzy Mlčocha, Petera Paula Pačuta, operní pěvkyně Vandy Šípové nebo opavské rodačky Genny Ciatti,“ říká Marcela Mrózková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace. Kostelem se ponese také instrumentální hudba v podání fenomenální houslistky Lady Fedorové, Lucie Kaucké, klavíristky a sólistky Moravské filharmonie Olomouc i smyčcového Unique Quarteta, které spolupracuje s mnoha popovými hvězdami. Báru Basikovou doprovodí dětský pěvecký sbor Domino, a celým koncertem posluchače provede herečka Eva Čížkovská. Návštěvníci si budou moci poslechnout například skladby Vím, že jsi se mnou z muzikálu Dracula, Pie Jesu nebo árie z Rusalky.

Křtít se bude také básnická sbírka Halky Hany Doubravové s ilustracemi malířky Eleanor Skurské s názvem Hlas ze-mě. Právě po titulní básni této sbírky s názvem Nech mě plakat, je pojmenován nejen koncert, ale i debutové CD Petra Tomečka. Recitace se ujme herec Alexej Pyško.

„CD s názvem Nech mě plakat, zahrnuje všem známé romantické skladby filmového plátna a vznikalo pod uměleckým vedením Pavla a Petra ORM, které můžete znát jako autory hudby k seriálům Pojišťovna štěstí či legendární Sanitka,“ sdělil Petr Tomeček, autor nového díla a zároveň spoluorganizátor koncertu Nech mě plakat.

„Těší nás, že koncert už je z větší části vyprodán, protože výtěžek ze vstupného poputuje anesteziologicko-resuscitačnímu oddělení Slezské nemocnice v Opavě,“ dodává Marcela Mrózková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

Záštitu nad benefičním koncertem převzal Lukáš Curylo, náměstka hejtmana MSK a primátor Opavy Tomáš Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…