Opava: Milostovická školka prošla zásadní proměnou

09.10.2019 21:20

Nová fasáda, okna, střecha, topení či elektrorozvody. Mateřská školka v části Opavy Milostovice prošla rozsáhlou rekonstrukcí za více než pět milionů korun. Milionem přispěla městská část, zbytek byl uhrazen z městské kasy.

Opava: Milostovická školka prošla zásadní proměnou
Foto: Opava
Popisek: Opava

Tamní školka, kterou dnes navštěvuje pětadvacet místních dětí, byla donedávna chátrající budovou se starými profukujícími panelákovými okny, nevyhovujícími elektrorozvody či osvětlením, starým topením a popraskanou střechou. Nic z toho už naštěstí není pravda. „Díky velmi zdařilé rekonstrukci školka vypadá velmi útulně a věřím, že jak předškolákům, tak i paním učitelkám se zde bude mnohem lépe žít a pracovat,“ řekl při pondělním slavnostním otevření primátor Opavy Tomáš Navrátil.

Rekonstrukce byla v plánu už v loňském roce. Počítalo se však pouze s výměnou oken, fasáda měla zůstat původní. „Kvůli změně členění oken bylo na základě požadavku hygieny provedeno posouzení denního osvětlení, které však nevyšlo a bylo nutno posílit osvětlení umělé. Bohužel objekt měl ještě staré elektro rozvody, které by doplněné osvětlení nezvládly,“ uvedla náměstkyně primátora Hana Brňáková, která má v gesci i školství. Před necelým rokem se proto rozhodlo, že školka projde mnohem rozsáhlejší rekonstrukcí, a že budou vyměněny i elektrorozvody, kotle ústředního topení a udělá se nová fasáda.

Výběrové řízení s cenou 4,5 milionu korun včetně DPH vyhrála akciová společnost Ostravské stavby, která dala lepší nabídku než čtyři další firmy. Vysoutěžená cena byla o více než půl milionu korun nižší než cena projektová.

Při opravě se však zjistilo, že střecha je v daleko horším stavu než se počítalo a že by nejpozději do dvou let musela být vyměněna. „Využilo se proto skutečnosti, že se školka rekonstruuje a rozpočet se navýšil o 674 tisíc korun potřebných k pořízení nové střechy,“ vysvětlil primátor. Za to se odstranila původní střecha, udělala nová a rekonstruoval se i bleskosvod. I přes komplikace se střechou se podařilo školku dokončit s předstihem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…