Opava: OKO zve na Pondělní kávu s probačním pracovníkem

25.01.2020 10:57

Opavská kulturní organizace (OKO) ve spolupráci s Probační a mediační službou Opava organizuje i letos cyklus zajímavých přednášek s názvem Pondělní káva s probačním pracovníkem. Nejbližší akce se bude konat v Klubu Art 27. ledna, další pak 24. února, vždy od 18:00 hodin. Vstup je zdarma.

Opava: OKO zve na Pondělní kávu s probačním pracovníkem
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Loni se cyklus přednášek odborníků, spojený s diskusí k aktuálním tématům ve společnosti, sekal s velkým zájem. Diskutovalo se například o kyberprostoru, kde může nejen na mladé lidi číhat řada rizik nebo o tom, nakolik sociální sítě ovlivňují náš život. Přednášky jsou součástí prevence rizikového chování a letošní témata volně navazují na minulý cyklus,“ říká Marcela Mrózková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

Pondělní přednáška (27. ledna) s názvem Děti a technologie nabídne návštěvníkům setkání s psycholožkou Zuzanou Staňovou z Adiktologického centra při Psychiatrické nemocnici v Opavě, Evou Holubovou, koordinátorkou týmu pro mládež Probační a mediační služby (PMS) Opava a členy Opavského zastupitelstva dětí a mládeže. Diskutovat se bude o potenciálu závislosti dětí i dospělých na počítačových hrách, o mediálním obsahu informací a sociálních sítích. „Všechna tato témata je důležité otvírat, protože vše, co je zveřejněno na internetu, si nadále žije svým vlastním životem, a je snadno zneužitelné,“ upozorňuje Eva Holubová, koordinátorka Týmu pro mládež Opava.

Tématem únorové přednášky Děti a vztahy (24. 2.) budou opět sociální sítě. Tentokrát se bude diskutovat o tom, nakolik zkracují vzdálenosti mezi lidmi, ale zároveň výrazně omezují obsah komunikace, a zda mohou dnešní děti a mladí lidé navazovat přátelství jako kdysi jejich rodiče. Tyto náměty představí návštěvníkům Eva Holubová, koordinátorka týmu pro mládež za PMS Opava a členové Opavského zastupitelstva dětí a mládeže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…