Opava: Obědy pro potřebné zajistí magistrát, nákupy skauti

27.10.2020 19:31

Stejně jako na jaře letošního roku otvírá i teď město Opava telefonní kontakt, kde si mohou především senioři, nemocní či osoby v karanténě, kteří se o sebe nemohou samostatně postarat, objednat donášku obědů.

Opava: Obědy pro potřebné zajistí magistrát, nákupy skauti
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Aktuální situace v počtu nemocných a osob v karanténě narostla do čísel, že krizový štáb města Opavy rozhodl o znovuotevření tzv. jídlolinky a nabídl pomoc se zajištěním stravování. Víme, že v našem městě žijí senioři, kteří nemají možnost si obstarat dostatečné jídlo ze zdravotních důvodů či prostě jen proto, že mají v těchto dnech oprávněný strach vycházet ven ze svých domovů. Právě jim je služba adresována především,“ řekl k otevření linky primátor Opavy Tomáš Navrátil s tím, že aktivováno bude prozatím jedno telefonní číslo, a to 734 181 696.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Dovoz stravy zajistilo město Opava ve spolupráci s opavským Českým červeným křížem, který bude těmto lidem obědy rozvážet. Jídla připraví Zařízení školního stravování Opava ve svých provozech, tedy ve školních kuchyních. Jídelní lístek je ZDE.

Od čtvrtku mohou zájemci objednávat na druhý den. Jedno hlavní jídlo včetně polévky vyjde na 69 korun, a to včetně dopravy. Rozvážet se bude každý pracovní den, o víkendech služba zajišťována nebude. Podle aktuálního zájmu bude případně aktivováno i další objednávkové telefonní číslo.

Novinkou je nabídka svačinového balíčku v hodnotě 18 korun, které lze objednat na stejném čísle.

Současně připomínáme, že minulý týden byla v Opavě a okolí zprovozněna rovněž služba skautů na telefonním čísle 800 200 007, kteří na objednání zajistí nákup potravin, léků či nezbytného drogistického zboží. Více o službě ZDE.

skaut

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…