Opava: Relaxovat můžete u Poeziomatu

29.03.2021 15:47

Opavský Poeziomat, tedy jakýsi jukebox na kulturu, byl v Opavě uveden do provozu v roce 2017. Stačí si pouze vybrat autora a báseň a stisknout tlačítko. Opavská kulturní organizace nyní pro zájemce připravila k básním zábavné aktivity v podobě pracovních listů a chystá se také nainstalovat k jukeboxu lavičky.

Opava: Relaxovat můžete u Poeziomatu
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Poeziomat v parku před Obecním domem v Sadech Svobody nabízí celkem 20 básní, jejichž autory jsou například Ondřej Hanus, Lýdie Romanská, David Bátor, Ivana Kašpárková, Ondřej Hložek, Jan Kunze, Marek Pražák, Pavel Zajíc, Simona Racková nebo Bogdan Trojak.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

„Pracovní listy, které jsme připravili, nabízejí aktivity, motivující k samostatné tvůrčí činnosti. Jde vlastně o jakési náčrtky, které zájemci dotvoří podle své fantazie. Obsahují například základy kreseb, které se dají dotvořit, texty, v nichž se doplňují slova, fotografie i instrukce, co si konkrétně pustit. Zájemci se tak mohou inspirovat poslechem básní a malovat nebo psát vlastní verše,“ říká Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace. Dodává, že na Poeziomatu je také umístěn QR kód, odkazující na vědomostní kvíz, který rozšiřuje informace o této raritě.

„Poeziomat navazuje na fenomén pianin a šachových stolků v ulicích a je takzvanou laskavou pastí pro kolemjdoucí. Aby si mohli všichni verše vychutnat ve větším pohodlí, v jarních měsících by měly u jukeboxu přibýt lavičky s úryvky básní,“ sdělil Dominik Beneš, dramaturg Opavské kulturní organizace.

Pracovní listy si mohou zájemci vyzvednout zdarma v recepci Obecního domu vždy ve všední dny mezi 8:00 a 12:00 hodinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…