Opava: Sbírka Kola pro Afriku na novém místě

16.09.2021 13:55 | Tisková zpráva

Už počtvrté se mohou Opavané zapojit do sbírky Kola pro Afriku, která je určena na pomoc dětem z Gambie na jejich cestě za vzděláním. Probíhat bude v rámci akcí Evropského týdne mobility ve čtvrtek 16. září v čase od 9 do 17 hodin, letos nově v areálu garáží (Krnovská 75C) v sousedství opavského magistrátu na Krnovské ulici.

Opava: Sbírka Kola pro Afriku na novém místě
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Vstup do areálu je z Vančurovy ulice“ u komína“, za branou cesta pokračuje doprava nahoru. „Darovat můžete jak samotné bicykly, tak i reflexní vesty, helmy či cyklistické nářadí. Kola přitom nemusí být funkční, sbírají se i ta nepojízdná či jejich části,“ vysvětluje Kateřina Durčáková, koordinátorka EVVO z opavského magistrátu, která má na starosti celý Evropský týden mobility.

Společnost Kola pro Afriku, která sbírku po celé republice organizuje, darované věci následně sváží do centrálního skladu v Ostravě, kde dochází k jejich třídění a servisu. Kola, která nejsou vhodná do afrického terénu, jsou prodána, neopravitelná pak rozebrána na náhradní díly nebo sešrotována.

Výtěžek z prodeje a ze šrotovného je použit na přepravu kol v rámci České republiky i dále kamiony a lodí do Gambie, kde je do projektu zapojeno již několik desítek škol. Na českých bicyklech tu jezdí za výukou již tisícovky dětí. Ty by přitom školy často vůbec nemohly navštěvovat, protože bývají mnoho kilometrů vzdálené od jejich domovů.

Bližší informace o celé kampani je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…