Opava: V Den české státnosti můžete navštívit opavský kostel sv. Václava i Dům umění zdarma

26.09.2022 17:39 | Tisková zpráva

Opavská kulturní organizace připravila na Den české státnosti (28. 9.) dvě komentované prohlídky Domu umění a přilehlého kostela sv. Václava. Vstup bude po celý den od 10:00 do 18:00 hodin pro zájemce zdarma.

Opava: V Den české státnosti můžete navštívit opavský kostel sv. Václava i Dům umění zdarma
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Návštěvníci si mohou prohlédnout nejen jedinečné prostory Domu umění a kostela s úchvatným obrazem sv. Václava s rozměry 8,5 x 5,1 metrů, který namaloval v roce 1844 vídeňský malíř Anton Petter, ale užít si také aktuální výstavu malíře Miloslava Mouchy s názvem ´Životaběh Miloslava Mouchy´ i výstavu prací žáků ZUŠ Opava,“ říká Eva Týlová, ředitelka Opavské kulturní organizace.

Komentované prohlídky jsou připraveny na 10:30 a 14:00 hodin. Historii a zajímavosti o bývalém dominikánském klášteru na Pekařské ulici návštěvníkům odhalí historička a kurátorka Ivana Maloušková a muzejní pedagožka Simona Juchelková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…