Opava nově hledá firmu, která opraví zimní stadion

02.12.2022 18:55 | Tisková zpráva

Opavští radní znovu vyhlásili veřejnou soutěž na firmu, která zrekonstruuje dlouhá léta chátrající zimní stadion. Stalo se tak poté, co museli předchozí soutěž zrušit.

Opava nově hledá firmu, která opraví zimní stadion
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Do předchozího výběrového řízení na rekonstrukci zimního stadionu se totiž přihlásily čtyři firmy, tři prošly kvalifikačními předpoklady. Bohužel v druhém kole ani jedna z nich nepodala cenovou nabídku, a to podle jejich vyjádření z důvodu krátkého termínu pro realizaci. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
Proto se musela veřejná zakázka zrušit. Po úpravě termínu jsme ji vyhlásili znovu a věříme, že tentokrát se už firmy do soutěže přihlásí a Opava konečně získá architektonicky zajímavý moderní sportovní stadion,“ řekl primátor Tomáš Navrátil s tím, že tato soutěž nemá vliv na probíhající stavbu druhé kryté ledové plochy v Městských sadech.

„Ta by měla být hotova na jaře a po dobu rekonstrukce zimního stadionu bude sloužit jako náhradní plocha. Druhá plocha bude krytá a bude mít i potřebné zázemí například pro veřejné bruslení. Sloužit bude i po dokončení rekonstrukce zimního stadionu,“ upřesnil náměstek primátora Michal Kokošek.

Zahájení realizace zakázky se předpokládá ihned po nabytí účinnosti smlouvy, tedy v dubnu příštího roku. Hotovo by mělo být zhruba do dvou let. Předpokládá se, že by stavba měla vyjít na přibližně 300 milionů korun včetně DPH.
Veřejná zakázka počítá s demolicí přilehlého autosalónu, zásadní rekonstrukcí a přístavbou stadionu, a to včetně vypracování projektové dokumentace. Podrobnosti budou publikovány na tzv. profilu zadavatele, tedy na webové stránce zakazky.opava-city.cz. Zakázka je zadávána formou Design & Build (Navrhni & Postav), tedy takzvaně na klíč.

Další informace včetně fotografií a vizualizací najdete v naší předchozí zprávě Opavský zimní stadion získá novou podobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…