Opavské školy bodovaly v žádostech o dotaci na environmentální vzdělávání

30.09.2013 11:16

Hned několik opavských žadatelů uspělo v dotačním programu Moravskoslezského kraje Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro školní rok 2013/2014. Z celého kraje bylo přitom podpořeno jen 15 záměrů, které si mezi sebou rozdělí jeden milión korun.

Opavské školy bodovaly v žádostech o dotaci na environmentální vzdělávání
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Díky příspěvku kraje tak školy uskuteční několik jedinečných projektů:

Nejen vlastní studenty, ale i žáky základních škol jistě zaujme projekt „Postav si svůj úl, poznej život včely, vytoč si svůj med“ Masarykovy střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy Opava. Jak název napovídá, prostřednictvím praktických činností seznámí žáky s chovem včel a zásadami včelaření.

Učitelé a rodiče na MŠ Opava, Riegrova budou vysazovat bylinkovou zahrádku, stavět vrbové týpí a budovat hmatovou stezku či kopec pro sáňkování. To vše a ještě mnohé další vytvoří pro děti v rámci proměny školní zahrady „Jak se hraje na zahradě“.

Základní škola T. G. Masaryka Opava, Riegrova v rámci projektu „Dětské přírodovědné bádání aneb Motýl, voda, bříza, myš, zkoumáním víc pochopíš“ vybaví školní učebnu přírodovědy. Základní laboratorní vybavení, mikroskopy nebo hvězdářský teleskop doplní originální badatelské pomůcky, které si žáci sami vyrobí. Vzniknou tak potřebné preparáty, herbáře či jiné sbírky přírodnin.

Úspěšnou čtveřici uzavírá Slezské gymnázium Opava se záměrem nazvaným „Curiosity znamená zvídavost“. Jeho cílem je podpořit zájem studentů o chemii a biologii zařazením netradičních experimentů, přednášek vědců a vlastní výzkumné práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …