Oprava povrchu, nový asfalt, úprava vpustí. Přerovské silnice projdou před zimou opravou

16.10.2018 14:20

Na několik uzavírek narazí do konce roku řidiči či cyklisté, projíždějící Přerovem. Ve všech případech budou vozovky částečně – nebo i úplně – neprůjezdné kvůli nutným opravám. Silnice čeká frézování povrchu, položení nových asfaltových koberců, ale i další úpravy.

Oprava povrchu, nový asfalt, úprava vpustí. Přerovské silnice projdou před zimou opravou
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Od pondělí 15. října dochází k postupnému omezení provozu v ulicích Kozlovská a Vsadsko, kde se dělníci pustí do výměny obrusné vrstvy. Vozovka navíc projde výškovou úpravou vpustí šachet a opravou vodicího dvojřádku, v Kozlovské ulici bude rovněž v rámci této zakázky – která přijde město na 3 miliony 279 tisíc korun - opraven zvýšený přechod pro chodce a rekonstrukcí projde i autobusový záliv, takže se cestující musejí připravit na to, že na dobu nezbytně nutnou bude zastávka přesunuta. „V tuto chvíli jde o částečnou uzavírku, ovšem od 10. do 13. listopadu bude silnice zcela uzavřena, pak opět částečně. Po nové vozovce se řidiči projedou až 26. listopadu,“ nastínil Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu.  Jak dále připomněl, další uzavírka ovlivní od 25. října do 26. listopadu průjezd ulicí Petřivalského, kde taktéž bude položen nový asfalt. Úplná uzavírka je tu naplánována od 7. do 13. listopadu – a bude se týkat úseku před Základní školou Želatovská. Za opravu zaplatí město 2 miliony 734 tisíc korun – a kromě obnovy obrusné vrstvy čeká tuto silnici také výšková úprava vpustí, oprava vodicího dvojřádku a výměna silničních obrub.

„Na náměstí Svobody pak musíme počítat s poměrně dlouhou částečnou uzavírkou komunikace, která začne v pondělí 22. října a skončí až 14. prosince. Omezení se ale bude týkat pouze kolařů. Stavební práce na rekonstrukci kanalizace si totiž vyžádají prostor pruhu pro cyklisty. Toto opatření umožní zachovat jednosměrný provoz vozidel,“ uvedl Alexandr Salaba z přerovského magistrátu. Oprava je akcí Vodovodů a kanalizací Přerov, ale investovat tu bude do úprav i město – z magistrátní kasy poputuje půl milionu korun do obnovy uličních vpustí a do nových kanalizačních přípojek.

Stavební ruch zavládne také v centru, konkrétně v Palackého ulici, kde je od 5. do 9. listopadu naplánovaná oprava propadů ve vozovce – jedná se o záruční opravu, objednanou Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.  „Uzavírka bude částečná, abychom neochromili provoz, protože jde o páteřní komunikaci. Budou tu odfrézovány dva úseky po jedenácti metrech – a dělníci vždy za dva dny opraví konstrukční vrstvy a na ně položí tichý asfalt,“ řekl Miloslav Dohnal.

V závěru listopadu – termín ale ještě nebyl stanoven - bude zahájena oprava komunikace v křižovatce ulic Čechova a Šířava. Silnice projde frézováním, opravou dvojřádků a odvodněním – to vše za 600 tisíc korun. Úplná uzavírka pro osobní dopravu bude trvat deset až čtrnáct dnů, takže se řidiči musejí obrnit trpělivostí, protože je čeká cesta po objízdné trase. Autobusová doprava zůstane zachována – tedy kromě jednoho dne, kdy dělníci budou pokládat novou vrstvu v křižovatce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…