Ostrava: Čeladnou o víkendu zaplnili festivaloví návštěvníci

08.08.2021 13:06

Čeladná o víkendu hostila šestý ročník festivalu Ladná Čeladná. Kromě rozmanité nabídky koncertů nechyběla divadelní představení, čtení pohádek v podání účinkujících umělců, tvůrčí workshopy, herní zóna a další doprovodný program, který ocenily především rodiny s dětmi. Z hudebních interpretů bodovali nejvíce Janek Ledecký, Vypsaná fixa, Vltava, Pavel Dobeš a Kapitán Demo.

Ostrava: Čeladnou o víkendu zaplnili festivaloví návštěvníci
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Ačkoli byl letošní ročník poznamenán protikoronavirovými opatřeními, jsme rádi, že se lidé nenechali odradit a na festival přišli. Většina dorazila s již platnými dokumenty o bezinfekčnosti a kdo ne, nechal se otestovat přímo na místě. Dobrou zprávou pro nás i naše návštěvníky bylo, že odbavení u vstupní brány netrvalo déle než v dřívějších letech,“ uvedl ředitel festivalu Jindřich Vaněk.

První festivalový den nabídl hned dva koncerty se zpěvákem Michalem Maredou: ten první s projektem Mixle v piksle, v rámci něhož právě Mareda spolu s dalšími hudebníky předělává známé dětské písničky do rockové podoby. Druhý koncert pak odehrál s kapelou Vypsaná fixa. „Netroufám si říct, zda koncert Mixle v piksle bavil spíše děti nebo jejich rodiče, každopádně nás těší, že společně zaplnili prostor před hlavní scénou a koncert si užili,“ poznamenal k vystoupení Jindřich Vaněk. Hudební nabídka byla pestrá, každý koncert si našel své publikum. Spíše starší ročníky si přišly poslechnout folkového klasika Pavla Dobeše, naopak mladí to roztančili před pódiem, na němž hrál DJ Lowa a Kapitán Demo.

Také druhý den nabídl různorodý hudební mix, který zaujal publikum různého věku. Malým návštěvníkům bylo určeno interaktivní vystoupení Bombarďák, za nímž stojí trojice divadelníků/muzikantů v čele s Jiřím Jelínkem. Zpěvačka Naty Hrychová pak přilákala především náctileté, kapelu Vltava pro změnu ocenili spíše dříve narození. Program vyvrcholil koncertem Janka Ledeckého, jehož písničky sborově zpívali lidé napříč generacemi. „S ohledem na epidemii koronaviru visel dlouhou dobu nad hromadnými veřejnými akcemi otazník a bylo vidět, že si festivalovou atmosféru na Ladné Čeladné užívali jak návštěvníci, tak kapely. Z toho máme největší radost a těšíme se na další ročník, jehož termín připadá na 5. a 6. srpna 2022,“ dodal Jindřich Vaněk.

Více informací o festivalu ZDE a ZDE

Pořadatelem akce je SILVER B.C., s.r.o.
Partneři festivalu: Obec Čeladná, Čechymen, Radegast, Kofola, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Česká pošta, Beskydské rehabilitační centrum, Oriental, ADSLs, Outdoor energy, Mindok, Railreklam, Juta, Čistý festival
Mediální partneři: Hitrádio Orion, Moravskoslezský deník, TV Polar
S podporou: Nadace ČEZ, MSK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…