Ostrava: Co bude s prolukou na Masarykově náměstí?

21.02.2019 10:08

Shora vypadá jako zakulacené písmeno X v trávě a křovinách. Řeč je o nevzhledné proluce vedle Masarykova náměstí v centru Ostravy. Město nyní ve spolupráci s městským obvodem Moravská Ostrava a Přívoz hledá dočasné řešení tohoto prostoru. Zhruba do pěti až deseti let by pak měla být proluka finálně zastavěna.

Ostrava: Co bude s prolukou na Masarykově náměstí?
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Zatravněná plocha by měla po úpravách umožnit pořádání kulturních akcí a menších výstav. Město plánuje proluku v budoucnu zastavět, zatím se však nepodařilo vyřešit komplikované majetkové vztahy, související s daným místem. „Než dojde k zastavění proluky, rádi bychom tento prostor zkultivovali tak, aby mohl nabízet různé funkce, například konání malých koncertů či různých debat," uvedla náměstkyně primátora Kateřina Šebestová.

S přípravami proměny vzhledu místa může pomoci i veřejnost. Město připravilo veřejnou debatu, která se bude konat 25. února od 18 hodin ve Staré Aréně. Zástupci města i městského obvodu budou diskutovat na téma využití lokality nejenom s veřejností, ale i s odborníky. Místo by i nadále mělo být možné využívat k některým sezonním akcím, jako je například letní písečná plocha či zimní kluziště.

Architektonickou studii místa už pro město zpracovává architekt Ondřej Vysloužil a měla by být hotová do konce dubna s přihlédnutím k názorům veřejnosti i provozovatelů přilehlých podniků. Prostor se začne upravovat nejdříve v příštím roce a město předpokládá náklady v řádech milionů korun.


Pokud na místě není kluziště nebo písečná plocha (na snímku), je prostor vedle náměstí nevzhledný a nevyužitý. Foto: Lukáš Kaboň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.