Ostrava: Čtyři tisíce domácností dostanou tašky na třídění odpadu

28.11.2010 18:00

Městská společnost OZO s.r.o. a město Ostrava představily poslední listopadový pátek pilotní projekt, jehož cílem bude zjistit, jak obyvatele města nejlépe motivovat k třídění odpadu.

Ostrava: Čtyři tisíce domácností dostanou tašky na třídění odpadu

V příštích dnech navštíví členové týmu OZO čtyři tisíce domácností v Porubě, Dubině a Třebovicích a občanům darují tašky sloužící jako odpadkové koše na tříděný odpad.  

OZO v době od 29. 11. do 10. 12. rozdá přes čtyři tisíce setů tašek na odpad plasty, sklo a papír. Vždy tři tašky z pevného, omývatelného materiálu pro domácnost. V Porubě půjde o domy v oblasti ohraničené ulicemi 17. listopadu, Komenského, náměstím SPB a Hlavní třídou, celkem 1900 domácností. Na Dubině to bude lokalita s ulicemi J. Matušky a J. Maluchy, celkem 1850 domácností, v Třebovicích pak 500 domácností. V květnu 2011 bude na základě průzkumu, do kterého se mohou účastníci zapojit prostřednictvím Kalendáře třídění odpadu na webových stránkách www.ozoostrava.cz , zpracován výsledek, který organizátorům akce napoví, zda občané odpad třídili, jestli tašky využívali a zda jim pro třídění odpadu vyhovují (vylosované domácnosti získají LCD televizor).

Pokud se potvrdí, že Ostravané začali díky taškám třídit odpad více a pečlivěji, plánuje OZO distribuovat dalších 60 tisíc sad tašek pro ostravské domácnosti. Distribucí tašek v Ostravě společnost OZO pokračuje v kampani na podporu třídění odpadu ve městě. Ta začala v červnu t. r. dokončení hnízd se separačními kontejnery (dnes jich se žlutými, modrými a zelenými nádobami v Ostravě máme 1143). Jen za rok 2009 Ostravané vytřídili v barevných kontejnerech OZO 8 323 tun odpadu, z toho 3 303 tun papíru, 2 204 tun skla a 2 819 tun plastů. Je to o třetinu více vytříděného odpadu než v roce 2008. V kampani „Ostraváci sobě" tak městu vydělali 23 863 855 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …