Ostrava: Kdy se projdeme po výstavním bulváru?

28.11.2022 21:11 | Tisková zpráva

Champs Elysées v Paříží, newyorská Broadway nebo Strip v Las Vegas. Tato místa si většina lidí vybaví, když se řekne bulvár. Ulice, které neustále pulsují životem a výrazně tak spoluvytvářejí podobu toho či onoho města. Právě takové místo by v budoucnu mohlo vzniknout i v Ostravě.

Ostrava: Kdy se projdeme po výstavním bulváru?
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Koncem listopadu představil Městský ateliér prostorového plánování a architektury na setkání s veřejností plán velkorysého reprezentativního bulváru v ulici 28. října. Ten by zahrnoval úsek od Divadla Petra Bezruče po západní hranu sadu Dr. Milady Horákové. Bulvár by zároveň vhodně propojil důležitá místa a sídla v okolí. V budoucnu by se stal spojnicí plánovaného koncertního sálu, krajského úřadu, zamýšlené Černé kostky (vědecké knihovny) nebo revitalizovaného sadu Dr. Milady Horákové. Výstavba bulváru by v neposlední řadě vedla k proměně veřejného prostranství před Domem kultury, jehož stav úplně neodpovídá významu lokality.

„Úsek u Domu kultury má vzhledem k připravovaným stavbám ambici být výkladní skříní města. Z poslepovaných asfaltových chodníků, chybějícího mobiliáře a místa, kterým většina lidí pouze projíždí, by se tak měl stát příjemný reprezentativní prostor, který bude vybízet k setrvání,“ nastínila architektka ateliéru MAPPA Zuzana Paclová.

Celkový návrh podoby městského bulváru má na starost Atelier 111 architekti, který uspěl ve výběrovém řízení. Zpracovatelé aktuálně řeší, jak by v daném úseku měla vypadat doprava, kudy by optimálně měly vést cyklostezky nebo otázky spojené s případnou výsadbou lemujícího stromořadí. Při zpracování návrhu tvůrci zohlední také podněty občanů z veřejné diskuse, která se konala v kavárně SKELET KAFE.

Studie veřejného prostranství by měla být hotová koncem letošního nebo začátkem příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…