Ostrava: Komenského sady čekají změny – zapojte se do diskuse

13.09.2011 20:11

Komenského sady patří svou rozlohou okolo 30 hektarů a počtem přes 3 tisíce kusů stromů k nejrozsáhlejším městským parkům v České republice.

Ostrava: Komenského sady čekají změny – zapojte se do diskuse
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Jejich historie sahá až do 19. století, kdy do těchto míst chodívali lidé na nedělní procházky. Od té doby prošly mnoha změnami. Nyní je pro sady připraven projekt revitalizace, který by měl do některých částí vrátit více aktivit a umožnit pravidelnou kvalitní údržbu stávající zeleně.

Projekt zachovává neformálnost a jednoduchost sadů i základní stavbu zeleně, ale přináší nové prvky, například posezení na lavičkách na břehu řeky za radnicí, zviditelnění busty J. Á. Komenského a oživení jejího okolí. Novou volbou trasování a povrchu parkových komunikací reaguje na rozdílné požadavky uživatelů parku.

Město Ostrava, které je realizátorem projektu, umožňuje občanům seznámit se s projektem na svých webových stránkách pod odkazem Revitalizace Komenského sadů. Na těchto stránkách mohou zájemci rovněž vyjádřit svůj názor pomocí připojené ankety v závěru stránky nebo ve větším rozsahu prostřednictvím zaslání e-mailu na adresu sady@ostrava.cz. Připomínky a náměty jsou soustřeďovány a předávány projektantům i realizátorovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…