Ostrava: Komorní scénu Aréna si oblíbili senioři

28.12.2015 8:36

Zatímco dříve si senioři našli cestu do hlediště Komorní scény Aréna spíše výjimečně, letos se stalo jejich tradičním cílem. Díky projektu Divadlo roku zve seniory, který finančně podpořila Nadace ČEZ, přišlo během podzimu do divadla kolem 240 diváků seniorského věku.

Ostrava: Komorní scénu Aréna si oblíbili senioři
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Projektem Divadlo roku zve seniory jsme se snažili představit naši práci i těm, kteří se z nejrůznějších důvodů samostatných návštěv divadla obávají. Díky Nadaci ČEZ jsme mohli seniorům uhradit vstupné, a těm, kteří projevili zájem, jsme zajistili bezpečnou přepravu do divadla i zpět domů,“ vysvětlila ředitelka divadla Renáta Huserová.

Senioři si neobvyklou možnost nemohou vynachválit. „Nápad pozvat do divadla seniory byl vskutku jedinečný. Zájem o vstupenky se měsíc od měsíce zvyšoval, představení se lidem líbila a vždy se těšili na další. Věřím, že mnozí senioři se stanou častými návštěvníky Komorní scény Aréna i po ukončení projektu,“ napsala do divadla Anna Pinterová, předsedkyně ostravské městské organizace Svazu důchodců České republiky.

Divadlo roku 2013

Senioři navštívili napříkal inscenaci Hráčů Nikolaje Vasiljeviče Gogola v režii uměleckého šéfa KSA Ivana Krejčího, inscenaci Tomáše Vůjtka Slyšení nebo nejčastěji reprízovanou inscenaci KSA, Pension pro svobodné pány.

Komorní scéna Aréna je nejmenším a nejmladším ostravským souborem, který se za 20 let své existence vypracoval na špičku českého divadelního světa. Důkazem jsou prestižní ocenění (Ceny Thálie, Ceny Alfréda Radoka, Čeny Českého divadla aj.), které divadlo obdrželo především v posledních letech, a které korunoval titul Divadlo roku 2013 pro nejlepší divadelní soubor v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…