Ostrava: Návštěvníky 10. ročníku Colours of Ostrava čekají skvělé zážitky

03.03.2011 21:43

Hlavními hvězdami 10. ročníku festivalu Colours of Ostrava budou Grinderman - projekt Nicka Cavea a senegalský zpěvák Youssou N´Dour, považovaný za nejznámějšího afrického hudebníka všech dob.

Ostrava: Návštěvníky 10. ročníku Colours of Ostrava čekají skvělé zážitky

Pořadatelé o tom informovali novináře v Radnici města Ostravy. Tiskové konference se zúčastnila také náměstkyně primátora pro kulturu Simona Piperková.

O hostech Colours of Ostrava, přípravách i obrovském zájmu o vstupenky hovořili ředitelka a dramaturgyně festivalu Zlata Holušová, hudební publicista Jiří Moravčík a další. V jubilejním desátém ročníku, který proběhne od 14. do 17. července, bude více než v předchozích letech posílen program, v centru Ostravy se objeví opravdové perly hudebního světa. Organizátoři investovali více také do zkvalitnění festivalového areálu a doprovodných aktivit. Podle vyjádření Zlaty Holušové po deseti letech Colours of Ostrava již dávno není festivalem pouze world music, ale nabízí velmi širokou škálu hudebních stylů - od současného indie rocku až po legendy jazzu. Společným jmenovatelem všech koncertů je kvalita a příslib skvělých zážitků divákům. Rozrostl se i nehudební program od divadelní scény, přes workshopy, filmy, exkurze po Ostravě až po například diskuse a audiovizuální pořady. Samozřejmostí bude opět Dětská scéna s programem, hlídáním i kojícím stanem.

A kdo tedy dále přijede? K potvrzeným zahraničním kapelám patří: The Horrors, Semi Precious Weapons, Swans, Joan As Police Woman, Bomba Estéreo z Kolumbie, maorští Moana and the Trkne, kapely Apollo 440 a Blackfield, multiinstrumentalista Brendan Perry, z domácích kapel Divokej Bill, Monkey Business, Nightwork a obrovská řada dalších. Více informací na www.colours.cz.

Festival probíhá pod záštitou primátora města Ostravy Petra Kajnara, za významné podpory statutárního města Ostrava a hlavních partnerů festivalu.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…