Ostrava: Nový sportovně - rekreační areál už slouží dětem

10.09.2011 21:13

V Ostravě Zábřehu byl ve čtvrtek 8. září při Středisku volného času slavnostně otevřen nový sportovní a rekreační areál. Je situován do oblasti s dlouhodobou koncentrací sociálně znevýhodněných obyvatel a rizikových skupin osob.

Ostrava: Nový sportovně - rekreační areál už slouží dětem
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Areál je volně přístupný dětem a mládeži a je vybaven různými sportovišti a objekty, které děti vybízí k různorodé škále volnočasových aktivit. Poslouží také při konání různých sportovních a společenských akcí. Slavnostního otevření se zúčastnil také náměstek primátora Martin Štěpánek.

Záměrem Sportovního a rekreačního areálu Střediska volného času bylo vytvoření zázemí pro sportovní a kulturní vyžití obyvatel. Umožnit nejen dětem a mládeži smysluplně a aktivně trávit volný čas. Pobyt v areálu je umožněn také handicapovaným spoluobčanům, je vybudován i bezbariérový přístup do budovy SVČ.

Vzniklo zde nové víceúčelového hřiště pro míčové hry, hokejbalové hřiště, inline dráha a minifotbalové hřiště. Nechybí drobné terénní překážky pro cyklotrial, pétangueové dráhy, dětské hřiště s průlezkami, lanovkovou skluzavkou a houpačkami.

Součástí objektu Sportovně rekreačního areálu je také odpočinková část, ve které je možné zpříjemnit si pobyt poklidným posezením na lavičkách obklopených výsadbou kvalitní zeleně. Výstavba Sportovně rekreačního areálu byla finančně podpořena statutárním městem Ostrava. Celkové výdaje na projekt byly vyčísleny na 16 miliónů Kč, z toho 14,9 milionů korun poskytnul Regionální operační program NUTS II Moravskoslezsko 2007-13.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…