Ostrava: Primátor jednal s ministrem dopravy Pavlem Dobešem

16.01.2012 10:05

Ministr dopravy Pavel Dobeš navštívil v sobotu 14. ledna Ostravu.

Ostrava: Primátor jednal s ministrem dopravy Pavlem Dobešem
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Do krajského města si přijel prohlédnout problematické úseky dálnice D1 s bobtnajícím podložím a mosty s údajnými konstrukčními vadami. V ranních hodinách ministr absolvoval jednání s primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem a náměstkem primátora pro dopravu Alešem Boháčem.

Představitelé vedení města informovali ministra Dobeše o zahájené rekonstrukci Svinovských mostů, která na více než rok zkomplikuje dopravu mezi centrem města, Porubou a dalšími obvody. V této souvislosti zdůraznili, že právě ostravský úsek dálnice bude během rekonstrukce mostů tvořit hlavní objízdnou trasu. Ministr dopravy ubezpečil zástupce města, že ministerstvo a Ředitelství  silnic a dálnic ČR budou tuto skutečnost brát v úvahu při rozhodování o zahájení oprav na dálnici. Hovořilo se také o nutnosti zpracovat postup pro případ mimořádných situací na ostravském úseku dálnice a možnosti odklonu tranzitní dopravy, dokončení Prodloužené Místecké, silnice I/11 mezi Opavou a Ostravou, projektu Prodloužené Rudné, opravách silnic aj.
Ministr Pavel Dobeš a zástupci ŘSD ČR se v Ostravě setkali s představiteli stavební firmy Eurovia CZ. Při schůzce se hovořilo především o dalším postupu při řešení závad na dálnici D1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…