Ostrava: Prodloužená Rudná je konečně odblokována

10.01.2019 12:15

Dobrá zpráva pro Ostravany. Patovou situaci týkající se dostavby čtyřsetmetrového úseku se podařilo odblokovat. Pokud nedojde k dalším průtahům, úsek by se mohl dostavět v průběhu příštího roku a obyvatele Poruby přestanou obtěžovat nekonečné kolony aut.

Ostrava: Prodloužená Rudná je konečně odblokována
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

K dokončení nové silnice mezi Ostravou a Opavou schází dostavět 400 metrů. Kvůli tomuto nedostavěnému úseku denně tisíce řidičů musí chybějící úsek složitě objíždět. Kolony automobilů sjíždějí z Rudné do ulice 17. listopadu a podél fakultní nemocnice a Vysoké školy báňské jedou po Opavské a až za hypermarketem Globus se napojují na novou silnici mezi Ostravou a Opavou.

Nyní se podařilo patovou situaci vyřešit. Díky iniciativě kraje a města Ostravy se podařilo domluvit ústupky na straně investora – Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), i na straně Občanského sdružení Skalka, které stavbu blokovalo. ŘSD vyjde vstříc obyvatelům této lokality a postaví nové protihlukové stěny.

S tímto řešením souhlasí dosavadní odpůrci stavby. Bez nového řešení protihlukových stěn by nestáhli procesní námitky, které blokovaly vydání potřebných stavebních rozhodnutí. ŘSD čeká ještě jednání o nové podobě lávky, která přemostí silnici, i o finančním vyrovnání.

Náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Unucka poděkoval primátorovi Ostravy Tomáši Macurovi, ostravskému magistrátu i dalším institucím, že se snažily najít řešení, aby se mohl zablokovaný úsek dostavět.

Díky dohodě začne řízení o vydání nového stavebního povolení, které bude obsahovat již oběma stranami odsouhlasené provedení protihlukových stěn. Jestliže nenastanou další komplikace, mohl by být chybějící úsek dostavěn během roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…