Ostrava: Projekt zateplení budov EKOTERMO I s pomocí Evropské unie

21.09.2011 20:14

Předáním zateplených budov Domu s pečovatelskou službou na Heřmanické ulici ve Slezské Ostravě a Mateřské školy na Špálově ulici v Přívoze se v tomto týdnu uzavřela realizace projektu města Ostravy EKOTERMO I, který byl spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí. Třetí objekt, Mateřská škola na Lechowiczově ulici v Moravské Ostravě, bude předán ve čtvrtek 29. 9. v 10 hodin.

Ostrava: Projekt zateplení budov EKOTERMO I s pomocí Evropské unie
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Cílem projektu bylo snížit emise znečišťujících látek do ovzduší (CO2 o 40 %) a spotřebu energií na vytápění (o 45 %). Z celkových nákladů ve výši 38,32 mil. korun představovaly evropské dotace 14,12 mil. korun, zbytek byl hrazen z rozpočtu statutárního města Ostravy.

Navržené a realizované stavební úpravy vycházely z vypracovaných energetických auditů objektů. Zahrnovaly především zateplení fasád budov, výměnu oken a dveří. Na Heřmanické ulici byla navíc vyměněna střešní krytina a provedeny další zateplovací práce. Stavební práce provedla v období měsíců červen až září t. r. společnost Hochtief, divize Pozemní stavby, závod Morava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…