Ostrava: Unikátní veteráni American Classic Cars na Černé louce

17.07.2012 20:40

Pravé americké veterány s obrovskými motory, prostornými sedadly, spoustou zdobných lišt, křídel, chromu a skla budeme moci zhlédnout na výstavišti Černá louka v Ostravě od 20. července do 16. září letošního roku. Výstava s názvem American Classic Cars je přehlídkou amerických veteránů z let 1950 – 1980.

Ostrava: Unikátní veteráni American Classic Cars na Černé louce
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Zastoupeny budou všechny velké automobilky, které v uvedených letech produkovaly, např. Cadillac, Buick, Chevrolet, Pontiac, Ford, Chrysler, Lincoln, ale i méně známé nebo dnes již zaniklé. Na výstavě jsou prezentovány také unikáty jako např. vůz vyrobený na zakázku, který si v roce 1976 zakoupil senátor státu New York Joe Galliber, vůz, který v 80. letech vlastnil Jan Werich nebo vozy v úpravě Hot Rod, Custom a mnoho dalších. Součástí expozice je výstava o slavné U. S. Route 66. Výstava je organizovaná Českou asociací Route 66.

Pro návštěvníky výstavy American Classic Cars je připravena soutěž o tři hodnotné ceny. Návštěvníci se mohou zapojit do hlasování o nejhezčí veterán. První výherce obdrží víkendový wellness pobyt v hotelu Odra pro 2 osoby s polopenzí, druhý získá možnost hodinové projížďky vybraným veteránem po Ostravě a třetí vyhraje roční předplatné časopisu Chrom Plameny – jediného časopisu v ČR zaměřeného na americká auta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Ostrava.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…