Ostrava: Uvidíme u nás špičkovou světovou atletiku

03.02.2020 6:31

Mezinárodní lehkoatletický mítink Czech Indoor Gala se uskuteční ve středu 5. února v ostravské atletické hale. Na startu se objeví medailisté z olympijských her, mistrovství světa a Evropy.

Ostrava: Uvidíme u nás špičkovou světovou atletiku
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Mítink v ostravské atletické hale vedle Ostrava Arény slibuje zajímavé souboje. Atraktivní podívanou slibuje závod dálkařů. Evropský šampion v hale i pod otevřeným nebem Miltiadis Tentoglou z Řecka se utká s Jihoafričanem Godfreyem Khotso Mokoenou, který má osobní rekord 850 centimetrů a získal stříbro na olympiádě i mistrovství světa a zlato ze světového halového šampionátu. Rekord mítinku Radka Jušky 803 centimetrů tak bude v ohrožení. Startovní listina totiž nabízí i další dálkaře s osobáky za osm metrů, ať už je to loňský evropský šampion do 22 let Vladislav Mazur z Ukrajiny (807 cm), šestý z ME v Berlíně Brit Dan Bramble (821 cm) nebo Ital Filippo Randazzo (807 cm).

Kvalitní konkurence se sejde i v ženském výškařském sektoru. Vůbec nejlepším osobním rekordem z celého startovního pole se pyšní Italka Alessia Trostová. Pátá žena posledních olympijských her a bronzová z halového světového šampionátu v Birminghamu má na Českou republiku skvělé vzpomínky, když právě na Beskydské laťce v roce 2013 skončila rovné dva metry. O dva roky později se v Praze radovala z evropského halového stříbra. V sektoru bude mít zdatné konkurentky v uzbecké dvojici. Světlana Radzivilová a Naděžda Dusanová. Radzivilová je finalistkou nedávného světového šampionátu v Dauhá a Dusanová pro změnu v loňském roce ovládla asijský šampionát. Obě se dělí o národní rekord své země, který má hodnotu 198 centimetrů. Silnou ukrajinskou výškařskou školu zastupuje zlatá z loňské univerziády v italské Neapoli Julia Čumačenková s osobním maximem 194 centimetrů. Mezi nejzkušenější závodnice bude patřit bronzová z ME v Curychu Ana Šimičová z Chorvatska (199 cm).

Další silně obsazenou technickou disciplínou bude skok o tyči žen. V něm by neměly chybět stříbrná z loňského ME do 22 let Amálie Švábíková a česká tyčkařská jednička Romana Maláčová. Hlavní favoritkou však bude venezuelská rekordmanka a bronzová žena mistrovství světa v Londýně 2017 Robeilys Peinadová (470 cm). Ostravskému publiku se představí také stříbrná medailistka z mistrovství Evropy v hale i pod otevřeným nebem Lisa Ryzihová z Německa (475 cm). Černým koněm soutěže může být držitelka dvou stříbrných medailí z asijských šampionátů Huiqin Xu (470 cm). I zde je možný reálný atak na historické maximum mítinku, které výkonem 462 centimetrů drží Jiřina Ptáčníková.

Čestným hostem mítinku je kubánský výškařský světový rekordman, olympijský šampion a dvojnásobný mistr světa Javier Sotomayor, který bude přítomen na samotném mítinku, avšak pod jeho dohledem proběhne v úterý 4. února odpoledne v ostravské atletické hale výškařský trénink dětí z místních škol a oddílů.

Závody začínají 5. února závody národního programu v 15 hodin, na 16.45 je naplánováno slavnostní zahájení a poté začnou závody s mezinárodní účastí.  Slavnostní vyhlášení bude v 18.45 hodin.

Vstupenky na Czech Indoor Gala je možné zakoupit na https://vstupenky.ticket-art.cz/sport/czech-indoor-gala-ostrava-2020-12144/. Jejich jednotná cena činí 200 korun.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…