Ostrava: V Kateřinickém trailu závodili běžci až Prahy či Karlových Varů

16.10.2018 8:36

Na start sedmého ročníku Kateřinického trailu se postavilo 307 běžců z nejrůznějších částí nejen Moravskoslezského kraje, ale i z Prahy, Plzně a dokonce i Karlových Varů.

Ostrava: V Kateřinickém trailu závodili běžci až Prahy či Karlových Varů
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Trail se konal uplynulou neděli v obci Kateřinice na Novojičínsku a běžci mohli vybírat z 15 závodních kategorií rozdělených dle věku účastníků. Nejmladší závodník neměl ani dva roky, nejstarší závodnici bylo 66 let. Pořadatelé nejlepším běžcům rozdali na 52 diplomů a medailí. Díky krásnému slunnému počasí a příjemným teplotám si závod maximálně užili nejen závodníci, ale i fandící diváci. Pořadatelem závodu byla obec Kateřinice za podpory Sdružení měst a obcí povodí Ondřejnice.

Absolutním vítězem v kategorii mužů na 5750 m se stal Michal Oplt z Karlových Varů (s časem 00:21:24), který běhá za New Roll Runners. Ten si na Kateřinický trail doslova odskočil z dovolené, kterou s partnerkou trávil na Horní Bečvě. Mezi ženami na stejně dlouhé trati jednoznačně vyhrála Lenka Quittová z Kopřivnice (s časem 00:26:29), pro niž byl trail závodní premiérovou. V běhu na 11 500 metrů se stali absolutními vítězi jak u mužů, tak u žen běžci z Ostravy: mužům vévodil Lukáš Reček z ATC Ostrava s časem 00:47:27, ženám Hanka Přádková z Montura CZECH Teamu s časem 00:56:16. Ve smíšené kategorii Ty & Já na 5750 m, která je od loňského roku novinkou a u níž je podmínkou společná párová registrace závodníků opačného pohlaví ve věku od 13 do 100 let, vyhráli Marek Tretera a Lucie Kalafunová (Ribanna a Vinnetou) s týmovým časem 00:49:05.

V kategorii hobby v délce 3120 m, kde soutěžili běžci všech věkových kategorií, mezi muži vyhrál sedmnáctiletý Radek Káňa z Příbora (s časem 00:12:14), z žen byla nejrychlejší teprve třináctiletá Anna Lambertová z Kateřinic (s časem 00:16:10). Mezi dětmi ve věku od 9 do 12 let na trati dlouhé 1200 m byl mezi chlapci nejrychlejší stejně jako loni Filip Jarolím z Ostravy-Poruby (s časem 00:04:09), z dívek Tereza Motalová z Hukvald (s časem 00:04:30). Na trati v délce 600 m mezi malými závodníky do osmi let vyhrál také stejně jako loni Michal Mazáč z Příbora (s časem 00:02:09), mezi děvčaty Kateřina Salvová z Ostravy-Radvanic (s časem 00:02:18).

Nejlepší běžci byli dle jednotlivých kategorií oceněni medailemi, diplomy, finančními a věcnými cenami. Organizátoři během závodu rozdali na 52 medailí a diplomů. Po závodě pak na všechny běžce čekala ještě tombola o zajímavé věcné ceny. Prosluněnou sportem nabitou nedělí slovem provázel a bavil zkušený moderátor Jaroslav Obsadný.

„Každý rok se snažíme závodníkům zajistit co největší komfort a zázemí, aby u nás byli spokojení a opět se k nám napřesrok vrátili. Věřím, že se nám to i letos podařilo. Ještě jednou gratuluji nejen všem vítězům, ale i všem účastníkům, kterým se podařilo doběhnout do cíle a překonat tak sami sebe. A divákům děkuji za super atmosféru a podporu běžců. Věřím, že si závod všichni užili a byli spokojení. Už teď se všichni těšíme na další ročník a připravujeme pro závodníky další novinky, takže se mají opět i oni na co těšit,“ říká na závěr za organizátory Kateřinického trailu jeho ředitel Zdeněk Borkovec.

Kompletní výsledky dle jednotlivých závodních kategorií naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…